default-image

Ξεκίνησε πάλι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Ξεκίνησε πάλι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Μετά από δυο αναβολές ξεκίνησαν και πάλι οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του Κουαρτέτου και κυβερνητικών στελεχών λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα.

Στις συζητήσεις από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης παίρνουν μέρος οι κύριοι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών και Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Ανάπτυξης.

Οι συζητήσεις είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα και μετέπειτα η ώρα της συνάντησης μετακινήθηκε για τις 6, αλλά τελικά οι συνομιλίες ξεκίνησαν μιάμιση ώρα μετά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ελληνική πλευρά προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέα πρόταση για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, εφόσον επιβεβαωθεί και απόψε το αδιέξοδο και το ΔΝΤ επιμείνει στις σκληρές απόψεις που διατυπώνει, κατά την ελληνική πλευρά, δεν αποκλείεται να υπάρξει... μισή συμφωνία. Δηλαδή μια κατ' αρχήν συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και η συζήτηση της Αθήνας με το Ταμείο να συνεχιστεί στην Ουάσιγκτον όπου μεταφέρονται τα «παζάρια» από την Πέμπτη στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε γνωστός, στις 20.30 θα συζητηθούν τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ στις 21.30 θα συζητηθεί το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. Στη συνέχεια, αναμένεται να ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τους υπουργούς, Παιδείας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης.

Η νέα συνάντηση αποτελεί συνέχεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν στις 06:50 σήμερα, στις οποίες υπήρξε πρόοδος, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία.

Πηγή:iefimerida

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News