default-image

Εκδήλωση προς τιμήν του Μιχαήλ Καραταράκη στο Επιμελητήριο

Κρήτη
Εκδήλωση προς τιμήν του Μιχαήλ Καραταράκη στο Επιμελητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 19.00 το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία τιμούν τον κ. Μιχαήλ Καραταράκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη μακροχρόνια προσφορά του στο Πανεπιστήμιο και στα κοινά του Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Για τον τιμώμενο θα μιλήσουν οι κ. Γρηγόρης Σηφάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και Μανόλης Βασιλάκης, πρώην Αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσει απονομή  τιμητικών πλακετών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη Λ. Ζώρα και από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρο της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας, Καθηγητή Μιχαήλ Ταρουδάκη.

Βιογραφικό Σημείωμα του Τιμώμενου:

Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στις Γκαγκάλες του Δήμου Γόρτυνας. Τέλειωσε το Γυμνάσιο της Πόμπιας, αριστεύοντας σε όλες τις τάξεις. Σπούδασε με υποτροφία, του Ι.Κ.Υ. (1952-1956) στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου πήρε με άριστα το πτυχίο του .Μετά το πτυχίο του δίδαξε στο Λύκειο «ο Κοραής» και στο Γυμνάσιο της  Ιθάκης.

Ο Μιχάλης Καραταράκης υπήρξε ενεργός πολίτης από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής  της Ε.Π.Ο.Ν. (1946) και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρώτου Φοιτητικού Συλλόγου της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1955) και ο πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Στη συνέχεια διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και μέλος στα Δ.Σ. σε πλήθος Συλλόγων, Ενώσεων και άλλων, όπως:

?      Στο Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Αθήνας (1955)

?      Στα Φροντιστήρια Ανωτάτης Εκπαίδευσης «ΜΙΧΑΛΗ  ΚΑΡΑΤΑΡΑΚΗ» (1969)

?      Στο Σύλλογο Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης (1979).

?      Στο Σύνδεσμο Προστασίας Περιβάλλοντος νομού Ηρακλείου (ΣΠΠΕΝΗ) (1983).

?      Στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ηρακλείου (1991).

?      Στην Κίνηση Πρωτοβουλίας Πολιτών (1991).

?      Στην «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» (1994).

?      Στο Σύλλογο φίλων του ENISA (2006).

?      Στη Βικέλειο Μορφωτική Εταιρεία.

?      Από το 2004 είναι ο πρόεδρος της Τοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης (PEF) της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής (PAA).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News