default-image

Γιατί δε θα χρειαστεί κάλπη στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Κρήτη
Γιατί δε θα χρειαστεί κάλπη στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογή χωρίς... κάλπη θα έχουμε, όπως όλα δείχνουν, στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή. Η ανάγκη συσπείρωσης, από τη μια, και οι συσχετισμοί δυνάμεων, από την άλλη, φαίνεται πως αποτρέπουν δεύτερη υποψηφιότητα για την προεδρία της νομαρχιακής "γαλάζιας" οργάνωσης του Ηρακλείου, πέραν δηλαδή αυτής του Καλλέργου Βουλγαράκη, ο οποίος οδεύει ολοταχώς στην προεδρία της ΝΟΔΕ με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά πλέον και του Μανόλη Κεφαλογιάννη.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου αλλά και του πανελλήνιου οργάνου των Αστικών ΚΤΕΛ αποφάσισε να διεκδικήσει το "τιμόνι" της ΝΟΔΕ μετά από προσωπική επιθυμία του προέδρου της Ν.Δ. Ο Καλλέργος Βουλγαράκης ήταν από τα τοπικά εκείνα στελέχη που μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη είχαν σταθεί στην πρώτη γραμμή στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το γενικότερο προφίλ του κ. Βουλγαράκη, τον κατέστησαν αμέσως το βασικό εκλεκτό στα μάτια και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως επίσης και στα μάτια του αν. γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Αρχικά υπήρχαν σκέψεις σε άλλα εσωτερικά τοπικά γαλάζια μπλοκ, για άλλες υποψηφιότητες σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Ένα όνομα μάλιστα που είχε ακουστεί έντονα ήταν αυτό του εκπαιδευτικού Μανώλη Μπελαδάκη.

Ωστόσο, μετά από ζυμώσεις, σκέψεις και επαφές όλων των τοπικών πρωτοκλασάτων προσώπων και των τοπικών "μπλοκ", φαίνεται πως υπάρχει μια ομόθυμη στάση, να πάει ως μοναδικός διεκδικητής ο Καλλέργος Βουλγαράκης και να εκλεγεί πανηγυρικά. Να εκλεγεί σε ένα κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης...

Τα κουκκιά!

Βεβαίως, πέρα από το πολιτικό αυτό σκεπτικό, περί συναινετικού, ενωτικού κλίματος, υπάρχουν και πρακτικές αναγνώσεις.

Η πραγματικότητα είναι πως τη στιγμή αυτή δε βγαίνουν τα κουκκιά ώστε να διεκδικήσει κάποιος άλλος με αξιώσεις τουλάχιστον την προεδρία της ΝΟΔΕ, στεκόμενος απέναντι στον Καλλέργο Βουλγαράκη, ο οποίος και κατεβαίνει υποψήφιος με 95 υπογραφές στήριξης σε σύνολο 125 εκλεκτόρων για τη ΝΟΔΕ!

Σε αυτό λοιπόν ακριβώς τον καμβά, πολιτικό, πρακτικό, όλα δείχνουν πως την ερχόμενη Κυριακή δε θα χρειαστεί να στηθεί καν κάλπη στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, αφού ο Καλλέργος Βουλγαράκης αναμένεται να είναι ο μοναδικός διεκδικητής της προεδρίας...

Το σενάριο αυτό "φωτογράφισε" και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μάλιστα τα είπε κατ' ιδίαν με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, γνωστοποιώντας πως δεν πρόκειται να εμπλακεί ή να κινητοποιήσει κάποια άλλη υποψηφιότητα για τη ΝΟΔΕ.

«Το πρόβλημα και οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ κόμματα, χρώματα και κομματικές ταμπέλες. Η Ν.Δ. βάζει πρώτα την Ελλάδα και μετά το κόμμα. Αυτό ακριβώς, σε αυτή τη φιλοσοφία, πρέπει να κινηθούμε και σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει να πάμε σε λύσεις συναινετικές. Σε λύσεις που θα ικανοποιούν τα προβλήματα του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ικανοποίηση Λ. Αυγενάκη

Μονάχα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις και την αναμενόμενη πανηγυρική εκλογή, άνευ καν αντιπάλου, του Καλλέργου Βουλγαράκη, μπορεί να αισθάνεται ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο ίδιος έχει εξαρχής χρίσει ως εκλεκτό τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ. Είναι μια επιλογή που σφραγίζει ταυτόχρονα τη δική του δυναμική στο τοπικό γαλάζιο γίγνεσθαι, αλλά και την ανανεωτική λογική που ο ίδιος, από τη θέση του αν. γραμματέα του κόμματος, προωθεί σε αυτές τις εκλογές των εσωκομματικών οργάνων όχι μονάχα στο Ηράκλειο ή στην Κρήτη, αλλά σε όλη τη χώρα.

«Ήταν μια ξεκάθαρη εντολή του προέδρου μας σε μένα, να προχωρήσουμε σε ένα ρεύμα ανανέωσης σε όλη τη χώρα. Με στελέχη με πρόσωπο καθαρό, άφθαρτοι από αξιώματα ως τώρα, και με εμπειρία έξω στην αγορά, στην κοινωνία.

Ο Καλλέργος Βουγλαράκης είναι ακριβώς ένα τέτοιο πρόσωπο. Άφθαρτος, χρόνια στο κουρμπέτι, σοβαρός, συνεπής είναι η ιδανική υποψηφιότητα για τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Έχει την απόλυτη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει επίσης άριστες σχέσεις με τις τοπικές πολιτικές οικογένειες της Ν.Δ. Η εκλογή του, και μάλιστα σε συναινετικό, ενωτικό κλίμα, θα ενισχύσει τον αέρα ανανέωσης, αλλαγής στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπως αυτή έχει ήδη εκφραστεί ανάγλυφα μέσα από τα νέα πρόσωπα στους τομείς ευθύνης της ΝΟΔΕ», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News