Ειδήσεις

Συμβαίνει και αυτό;Εργαζόμενοι νοσοκομείου πληρώνονται από το παγκάρι;

Μια καταγγελία που ακούστηκε στη διάρκεια της συνάντησης των εργαζομένων με τη νέα διοικήτριας της ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομμάτη προκάλεσε συζητήσεις, αν και για το προσωπικό του νοσοκομείου θεωρείται πλέον -όπως ειπώθηκε- συνηθισμένο γεγονός .

Όπως καταγγέλθηκε από τους εργαζομένους κάποιοι από τους τραυματιοφορείς στο Ρέθυμνο πληρώνονται από το παγκάρι! Σύμφωνα με το Βασίλη Δασκαλάκη πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου που μίλησε στο neakriti.gr πρόκειται για 4 -7 εργαζομένους του νοσοκομείου οι οποίοι λόγω έλλειψεων προστέθηκαν στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής, αμείβονται από το παγκάρι.

Ενώ σε τοποθέτηση της η διοίκητρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Μαυρομάτη δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα,επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι όντως το θέμα έγινε γνωστό στην διάρκεια της σημερινής σύσκεψης . Ωστόσο όπως υποστήριξε ,δεν θα το σχολιάσει περαιτέρω ,αλλά θα το διερευνήσει και μετά θα προβεί σε δηλώσεις.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Είναι εθελοντές που δεν πληρώνονται

Απαντώντας στο θέμα ο προσωρινός διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Μικρούλης υποστήριξε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι όμως δεν έχουν σχέση εργασίας με το νοσοκομείο αλλά εργάζονται καθαρά εθελοντικά χωρίς καμία απολύτως οικονομική απαίτηση.

Μάλιστα έχει συγκροτηθεί επιτροπή η οποία επιλέγει τα πρόσωπα αυτά αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα αμείβονται.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ.Μικρούλη στο εσωτερικό του νοσοκομείου υπάρχει εκκλησία από το  παγκάρι της οποίας πληρώνονται κάποια αναγκαία είδη του νοσηλευτικού ιδρύματος, όχι όμως εθελοντές ,όπως πάντα υποστήριξε.  

Ενα ακόμα θέμα που τέθηκε στη διάρκεια της συνάντησης είναι όπως είπε ο  κ.Δασκαλάκης  ότι εδώ και ένα χρόνο παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας κ.Ξανθού για περίπου 13 προσλήψεις στο Πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία ( ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ) δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε προς αυτήν την κατέυθυνση.

Τα προβλήματα στα νοσοκομεία βρέθηκανστην πρώτη γραμμή της συνάντησης των πρωτοβάθμιων σωματείων υγείας της Κρήτης με τη νέα διοικήτρια της ΥΠΕ Ελένη Μαυρομμάτη.

Η νέα διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν είναι οι ελλείψεις προσωπικού, χρηματοδότησης και τα "ακέφαλα" νοσηλευτικά ιδρύματα όπου δεν έχουν οριστεί διοικήσεις.  

Έρχονται προσλήψεις

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ.Χονδροζουμάκης "προς στιγμήν επικράτησε ένταση καθώς για μια κόμη φορά ακούσαμε για προσλήψεις και επικουρικό προσωπικό, αλλά είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί". Ωστόσο αυτη τη φορά υπήρξαν και οι σχτικές προκηρύξεις.

Θέμα ημέρων οι διοικήσεις

Σε ότι αφορά στις νέες διοικήσεις όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr είναι θέμα ημερών. Και επειδή θα υπάρξει διαχωρισμός ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου ως προς το διοικητικό κομμάτι, πρώτα θα πρέπει να υπάρξει σχετικός νόμος και μετα να διαχωριστούν οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων.

Με πανό και συνθήματα εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι

Μάλιστα οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν το πρωί στη ΥΠΕ Κρήτης με πανό και συνθήματα στο κτίριο της ΥΠΕ.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια