default-image

Ανοίγει το εργοστάσιο ανακύκλωσης, αφού χάθηκαν 243.100€

Κρήτη
Ανοίγει το εργοστάσιο ανακύκλωσης, αφού χάθηκαν 243.100€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ TV" γύρω από την οικολογική δράση της ανακύκλωσης στο νομό Ηρακλείου η οποία είχε "τιναχθεί" στον αέρα, με φόντο το αδιέξοδο εργαζομένων της ανακύκλωσης αλλά και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση δήμων οι οποίοι πλήρωναν το κόστος μεταφοράς και ταφής τους, βρέθηκε τελικά η χρυσή τομή μεταξύ εργολάβου και σωματειακής επιτροπής εργαζομένων.

Εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τις σχετικές πληροφορίες που είχε εκφράσει στον τηλεοπτικό φακό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός και που ανοίγουν πλέον τον δρόμο επαναλειτουργίας του εργοστασίου ανακύκλωσης στα τέλη Απριλίου.

Τις επόμενες βδομάδες οι συμβάσεις

Τη περασμένη Παρασκευή, υπογράφηκε συμφωνητικό μεταξύ εργολάβου και σωματειακής επιτροπής εργαζομένων ενώ τις επόμενες δύο βδομάδες αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους εργαζομένους.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr το μέλος της σωματειακής επιτροπής κ. Μηνάς Κολοβός με τον εργολάβο συμφωνήθηκαν να επιστρέψουν στην εργασία τους οι 30 εργαζόμενοι με τους ίδιους μισθούς που λάμβαναν τον Οκτώβριο του 2015 ( 751 βασικός μισθός, συν επιδόματα, δώρα κ.α.).  Επιπλέον, συμφωνήθηκε 6ημερη απασχόληση (ωράριο:7 ώρες και 40 λεπτά) και ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη ή που έχουν ήδη συμπληρώσει 10 χρόνια ένσημα βαρέα.

Προστέθηκε μπόνους

Ακόμη, θα δίνεται ένα μπόνους κάθε μήνα, ανάλογα με τον όγκο που θα μπαίνει στο εργοστάσιο.

Τη Δευτέρα ο αγώνας των εργαζομένων στην ανακύκλωση μετρά 164 μέρες, με τον Μηνά Κολοβό να ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό τους όπως το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου και το ΠΑΜΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κολοβός για τον πρώην αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Ρασούλη, ο οποίος δρομολόγησε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις θετικές αυτές εξελίξεις και όχι κάποιοι άλλοι όπως διευκρίνισε, «φωτογραφίζοντας» τον νυν αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη.

Σύμφωνα με τον Δημόκριτο Σαλούστρο ,πρόεδροτης  Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

«Ήταν ένας τιτάνιος αγώνας 165 ημερών για τη διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας με μισθούς που είχαν κατακτηθεί το 2010.

Ο αγώνας κλείνει νικηφόρα μετά από μια δύσκολη μάχη η οποία δεν θα είχε πετύχει εάν δεν είχε αγκαλιαστεί και στηριχθεί από τη πλειοψηφία των σωματείων, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη νίκη ενάντια της εργοδοσίας.

Όταν οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους μπορούν να έχουν νίκες όπως έγινε και σε αυτή τη περίπτωση.

Επειδή έχουν οργιάσει κάποια δημοσιεύματα, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ο αγώνας των εργαζομένων έφερε τα θετικά αυτά αποτελέσματα και όχι οι … παρεμβάσεις κάποιων …«σωτήρων».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News