default-image

Η μαγεία της χημείας διά χειρός 78 μαθητών

Ελλάδα
Η μαγεία της χημείας διά χειρός 78 μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβδομήντα οκτώ μαθητές από γυμνάσια και λύκεια του Ηρακλείου παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και στο κοινό της πόλης του Ηρακλείου τη μαγεία της Χημείας πειραματικά με πολλά χρώματα αναφλέξεις και εκρήξεις, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δ.Ε. του Π.Τ. Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στο Ηράκλειο, στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

Οι μαθητές με τα πειράματα έδειξαν ότι Χημεία σημαίνει πείραμα σημαίνει ότι η Χημεία βρίσκεται σε κάθε στιγμή της καθημερινής ζωής μας.

Οι μικροί Χημικοί παρασκεύασαν τυρί με τη βοήθεια λεμονιού, παρασκεύασαν σαπούνι από λάδι, έφτιαξαν χλαπάτσες για τους μικρούς φίλους που ήρθαν στην εκδήλωση, με σόδα άλλαζαν το χρώμα του λαχανόζουμου, άναψαν κεριά χωρίς φλόγα, κάρφωσαν καρφιά σε ξύλο με μια μπανάνα, έκαψαν βαρκούλες στο νερό, έδειξαν ποια είναι η ουσία που συγκρατεί το νερό στις πάνες μιας χρήσης στα μωρά, έφτιαξαν αυτοσχέδιο πυροσβεστήρα, έβαλαν "φωτιά στα παγάκια", ανακάτεψαν τα χρώματα στο πιάτο με το γάλα και πολλά άλλα πειράματα  συνολικά παρουσιάστηκαν περισσότερα από 50 πειράματα από τους 78 μαθητές μετά την προετοιμασία 12 καθηγητών από τα παρακάτω σχολεία 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, 1ο Λύκειο Ηρακλείου, 3ο Λύκειο Ηρακλείου, Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, Λύκειο Μελεσών, Λύκειο Γαζίου

Η Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών συγχαίρει πρώτα από όλα όλους τους μαθητές που με χαρά συμμετείχαν στην εκδήλωση τους συναδέλφους καθηγητές των σχολείων που προετοίμασαν αυτή τη γιορτή της Χημείας στο Ηράκλειο . Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Δίνουμε ραντεβού του χρόνου με περισσότερα σχολεία και μαθητές και περισσότερα πειράματα για το κοινό της πόλης.

Η Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News