default-image

Δωρεάν προβολή ταινίας στο Ασήμι σήμερα Κυριακή

Κρήτη
Δωρεάν προβολή ταινίας στο Ασήμι σήμερα Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της 12ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου στο Ασήμι η προβολή της ταινίας When Love is not Enough στις 6.30 το απόγευμα. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, πραγματοποιείται η 12η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ), υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 9 έως 15 Απριλίου.

Πρωταγωνιστούν οι Winona Ryder και Barry Pepper. Σκηνοθέτης John Kent Harrison.  2010

Η ταινία αφηγείται την ιστορία τηςLois Wilson συν-ιδρύτριας των ομάδων αυτοβοήθειας για συντρόφους-συζύγους αλκοολικών (Al-Anon) και  σύζυγο του Bill Wilson συν-ιδρυτή των Ανώνυμων Αλκοολικών (ΑΑ). Βασίζεται στο βιβλίο του William G. Borchert's 2005, The Lois Wilson Story: When Love Is Not Enough.

Αλκοόλ, Οικογένεια και τα όρια της αγάπης

Η ταινία ¨When Love is not enough¨  (Όταν η αγάπη δεν είναι αρκετή) είναι σαφώς κάτι περισσότερο από μια ιστορία αγάπης. Ανακαλύψαμε σε αυτή την ταινία έξι σημαντικά μαθήματα σχετικά με τις επιπτώσεις του αλκοολισμού στις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις.

1. Οι κοινωνικές προκαταλήψεις σχετικά με τον αλκοολισμό επιβαρύνουν  τις οικογένειες, ενισχύοντας την απόκρυψη και διαιώνιση του προβλήματος.

2. Ο αλκοολισμός είναι μια οικογενειακή ασθένεια. Η οικογένεια του αλκοολικού βιώνει ακραία και αντιφατικά συναισθήματα ελπίδας, γαλήνης, αγάπης, τύψεων, απογοήτευσης, θυμού, μίσους κατά τις εναλλαγές αποχής και υποτροπών.

3. Η οικογένεια του αλκοολικού βιώνει ακραία και αντιφατικά συναισθήματα ελπίδας, γαλήνης, αγάπης, τύψεων, απογοήτευσης, θυμού, μίσους κατά τις εναλλαγές αποχής και υποτροπών.

4. Στην πορεία της θεραπευτικής αλλαγής, η οικογένεια αναταράσσεται, νοιώθει να απειλείται, αποσταθεροποιείται, αποκομίζοντας εν τέλει εμπειρίες που αλλάζουν ζωές.

5. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους παρά μονάχα τον εαυτό μας.

6. Η αλλαγή της οικογένειας με τη στήριξη ομάδων αυτοβοήθειας αποτελεί πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News