default-image

Στοιχεία σοκ:"Ένα με το αλκοόλ"μαθητές της Κρήτης

Κρήτη
Στοιχεία σοκ:"Ένα με το αλκοόλ"μαθητές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάχρηση αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί τον πιο ύπουλο εφιάλτη που απειλεί τη νεολαία της Κρήτης. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Αλκοολογικό  Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ, είναι δραματικά. Το 60% των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Κρήτης ομολογούν συστηματική χρήση αλκοόλ.

Αυτό που σοκάρει επιστήμονες και εθελοντές, που παλεύουν για να προλάβουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ σε αυτές τις ηλικίες, είναι  πως τα παιδιά  πίνουν, συχνά υπό την ανοχή των γονέων.

Τα προγράμματα του Ιατρείου και του συλλόγου Επιστροφή , δίνουν βάρος στην ενημέρωση των ανήλικων μαθητών, με εκδηλώσεις που εξελίσσονται στα σχολεία και περιγράφουν τις καταστροφικές συνέπειες του αλκοόλ στον οργανισμό τους, την ώρα όμως που οι καταγγελίες πέφτουν βροχή για καταστήματα που σερβίρουν αβίαστα αλκοόλ σε 13χρονα και 14χρονα παιδιά, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Επιστροφή, κ. Μαίρη Κουλεντάκη.

Στην εξειδικευμένη μονάδα του ΠΑΓΝΗ απευθύνονται κάθε χρόνο δεκάδες πολίτες που συνειδητοποιούν την εξάρτηση τους από το αλκοόλ και ζητούν βοήθεια. Μέχρι στιγμής το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ έχει καταγράψει 800 περιπτώσεις, στις οποίες προστίθενται κάθε χρόνο άλλες 50 - 70.

Η Mαρκησία είναι ένας από τους ανθρώπους που τα κατάφερε με τη στήριξη του συλλόγου Επιστροφή. Σήμερα νηφάλια πλέον προσπαθεί να δώσει δύναμη και πληροφόρηση σε όσους προσπαθούν να κάνουν το πρώτο βήμα στο δύσκολο αυτό αγώνα.

Επιστήμονες και εθελοντές συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από το δημαρχείο του Ηρακλείου στο πλαίσιο της 12ης εβδομάδας πρόληψης αλκοόλ, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News