Ειδήσεις

Δεν έβαλε ταχύτητα,έφυγε το αυτοκίνητο και έκλεισε το δρόμο

Πολύ πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στην κυκλοφοριακή αναρχία που επικρατεί σε μια από τις πολυσύχναστες γειτονιές του ιστορικού κέντρου ,λίγα μέτρα παρακάτω από το πάρκο του Θεοτοκόπουλου όπου καθημερινά εδώ και χρόνια ,η στενότητα του δρόμου και τα παρκαρισμένα οχήματα δεν βοηθούν στην ομαλή διέλευση των οχημάτων.

Σκηνικό κυκλοφοριακής τρέλας αντίκρυσαν όμως και σήμερα διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι καθώς κατευθύνονταν από τις οδούς  Αλμυρού και Ερωτοκρίτου προς λιμάνι ,ακινητοποιούσαν τα οχήματα ,εξαιτίας ενός τζιπ που είχε κλείσει τα δρόμο στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου ,Αλμυρού και Ερωτοκρίτου .

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο, οι κόρνες να χτυπούν συνεχώς και οι κάτοικοι, βλέποντας το σκηνικό χάους και πανικού που ειχε δημιουργηθεί με την ένταση να χτυπαει κόκκινο, να αναλαμβάνουν ρόλο τροχονόμου .Τι έκαναν;Έδιναν οδηγίες ,αναγκάζοντας τα οχήματα που κατέβαιναν είτε να στρίψουν  δεξιά ,προς Ερωτοκρίτου όπου και εκεί βέβαια ο δρόμος είναι ιδιαιτέρως στενός, είτε να κάνουν όπισθεν,διασχίζοντας αντίθετα την Αλμυρού για να βρεθούν στο ύψος του Επιμελητηρίου και να στρίψουν εν συνεχεία αριστερά κινούμενοι επί  Κορωναίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων ο οδηγός του τζιπ αν και είχε ανεβάσει χειρόφρενο ,δεν είχε βάλει ταχύτητα ,με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να τσουλάει σιγα -σιγά ,φθάνοντας στη μέση του δρόμου. Κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε  το γεγονός ότι ενώ το τζιπ είχε ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου ένας άλλος οδηγός ,που βρήκε ρεμίζα ,πάρκαρε ανενόχλητος στην θέση που είχε σταθμεύσει το μπλε τζιπ.

Η τροχαία που  έφθασε αργότερα στο σημείο και αφού ο οδηγός του γκρι τζιπ δεν απουσίασε για αρκετό διάστημα, με την συνδρομή και των κατοίκων μετακίνησαν το μπλε τζιπ προς τα πίσω ,και για να σταματήσουν εκ νέου το κατρακύλισμα του, τοποθέτησαν πέτρες στους τροχούς.

Ο οδηγός του ,που ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς όταν έφθασε στο σημείο, έμεινε με ανοιχτό το στόμα για το σκηνικό που άθελά του είχε δημιουργηθεί ,μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ότι έγινε πρωταγωνιστής μίας τέτοιας ιστορίας κυκλοφοριακής τρέλας .

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια