Ειδήσεις

Έξι μήνες από το θάνατο του Νεκτάριου

Εξάμηνο αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, κυρού Νεκτάριου, θα τελεστεί το Σάββατο 16 Απριλίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Η αναγγελία της εκδημίας του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου, ύστερα από σύντομη μάχη με την επάρατο νόσο, σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση σε όλη την Κρήτη. Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος εξέπνευσε στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2015, στο Ιατρικό Αθηνών, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, σε ηλικία μόλις 64 ετών.

Ποιος ήταν: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Καρπαθίου Πελάγους, κ. Νεκτάριος, γεννήθηκε στο Καταλαγάρι Ηρακλείου το 1951. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Αρχανών και στη συνέχεια φοίτησε στο Ανώτερο Φροντιστήριο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Ύστερα φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, απ' όπου αποφοίτησε το 1975.

Το 1970 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη. Το 1971 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1972 πρεσβύτερος από το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Ευγένιο. Υπηρέτησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ως διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, ως ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σταυροφόρων, ως γενικός αρχιερατικός Επίτροπος και τέλος ως Πρωτοσύγκελος. Επίσης δίδαξε σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης. Στις 6 Οκτωβρίου 1990, εξελέγη από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου. Η χειροτονία του τελέστηκε στις 13 Οκτωβρίου 1990 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μήνα Ηρακλείου.

Η ταφή του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού ιεράρχη έγινε στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου.

Σχόλια