Ειδήσεις

Βραβείο στην "Ηλεκτρονική περιήγηση στην Candia του 1640"

Μεγάλη διάκριση για την Κρήτη, η βράβευση της εφαρμογής ηλεκτρονικής περιήγησης στην Candia του 1640 με το τρίτο βραβείο στο Tourism Awards 2016

Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε σε ειδική επίσημη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 6 Απριλίου. Το δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού   Gian Andrea Paolo Garancini ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο.

Στα βραβεία είχαν τη δυνατότητα  να υποβάλουν υποψηφιότητα κάθε φορέας του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα όπως και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού καθώς και  της αξιοποίησης και προβολής του πολιτισμικού προϊόντος.

Η ενότητα στην οποία υποβλήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου αφορούσε τον τομέα του «Digital Toursim» (ψηφιακό τουρισμό) και πιο συγκεκριμένα «Εφαρμογές για έξυπνες φορητές συσκευές (smartphones & tablets)».  

Λίγα λόγια για την εφαρμογή

Η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης εφαρμογής έγκειται στο γεγονός ότι η οθόνη της φορητής συσκευής του χρήστη μετατρέπεται σ' ένα «παράθυρο» στο χρόνο.

Θεωρείται αρκετά καινοτόμα για τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δεδομένα όσον αφορά στην έκταση της περιοχής παρέμβασης (η εντός των τειχών πόλη του Ηρακλείου), το σχεδιασμό, τον τρόπο και το μέσον παρουσίασης.

Καθώς ο χρήστης της εφαρμογής κινείται μέσα στα όρια της παλιάς πόλης, μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές, η Ενετική Κάντια ξεδιπλώνεται μπροστά του.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί έναν πλήρη, «ζωντανό», ψηφιακό ξεναγό στα μνημεία και την ιστορία της πόλης του 17ου αι., που αναδεικνύεται μέσα από την τρισδιάστατη προβολή του μνημειακού της πλούτου.


Η εφαρμογή υλοποιήθηκε για Android και φιλοξενείται στις αντίστοιχες με την κάθε πλατφόρμα ηλεκτρονικές αγορές (market places).

Σχόλια