Ειδήσεις

Δύο άνδρες στα χέρια της αστυνομίας για λαθραία τσιγάρα

Δύο άνδρες συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου σε Ηράκλειο και Λασίθι. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 820 γραμμάρια καπνού.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες και συγκεκριμένα ένας 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας και ένας 39χρονος ημεδαπός, συνελήφθησαν, το πρωί σε Ηράκλειο και Λασίθι, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης καπνού.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, στον 44χρονο και σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα την οποία οδηγούσε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία καπνού βάρους 400 γραμμαρίων, η  οποία δεν έφερε την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου.

Επιπλέον, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας  στον 39χρονο, όπου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού βάρους 420 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ανωτέρω ποσότητες καπνού κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου αντίστοιχα .

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών  και το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας αντίστοιχα.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια