default-image

«Παρών» ο Μπουρούσης στο Προολυμπιακό με την Εθνική

Μπάσκετ
«Παρών» ο Μπουρούσης στο Προολυμπιακό με την Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρόθεσή του να ενισχύσει την Εθνική ομάδα και το προσεχές καλοκαίρι εξέφρασε ο Γιάννης Μπουρούσης, ενώ σχολίασε τόσο τους αγώνες της Λαμποράλ Κούτσα με τον Παναθηναϊκό όσο και για όσα ακούστηκαν περί ντόπινγκ.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ μιλώντας στην κάμερα του Nova επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό τουρνουά, ενώ αναφέρθηκε και στην αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπα ο Γιάννης Μπουρούσης:

-τη πορεία της Λαμποράλ: «Υπάρχει το ταλέντο και η διάθεση στην ομάδα. Το βασικό στοιχείο είναι ο προπονητής που κατάφερε σε δύο μήνες να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Κερδίσαμε τόσο εύκολα στην πρεμιέρα μέσα στη Ζαλγκίρις. Δείξαμε χαρακτήρα εκεί. Νικήσαμε και μέσα στη Βαρκελώνη και αυτό μας έδωσε διάθεση και ενέργεια για τη συνέχεια».

-τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό: «Ξέρω ότι θα αγωνιστώ απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Πρώτα έχουμε ένα ματς πρωταθλήματος και μετά θα δώσουμε 110% στην έδρα μας για να πάρουμε τις νίκες».

-το πλεονέκτημα έδρας: «Αυτός που έχει το πλεονέκτημα έδρας είναι το φαβορί. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το φαβορί, αλλά σίγουρα θα διεκδικήσουμε την πρόκριση. Τώρα είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Τώρα μετράει η καρδιά και συγκέντρωση. Υπήρχαν ομάδες-τρένο τα προηγούμενα χρόνια και στα πλέι οφ άλλαζαν τα πράγματα. To Top-16 τελείωσε και από εδώ και πέρα είναι ξεχωριστό».

-το αν μπορεί η Λαμποράλ να πάει στο Final Four: «Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε σε άλλες έδρες. Δείξαμε χαρακτήρα στα ματς με τις ισπανικές ομάδες. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό είχαμε νικήσει τη Σιένα με 40 πόντους, αλλά μετά αποκλειστήκαμε».

-το πώς θα τον αντιμετωπίσει ο κόσμος στο ΟΑΚΑ: «Δε νομίζω ότι θα είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες φορές, από τη στιγμή που κρίνεται η πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να οδηγήσει στο ΟΑΚΑ τη σειρά. Ξέρω πως θα με αντιμετωπίσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού».

-τα σχόλια των φιλάθλων: «Τους ευχαριστώ και για τα καλά και τα κακά. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Τώρα είμαι στο εξωτερικό και θέλω να συνεχίσω να είμαι.

-τις μάχες με τον Ραντούλιτσα: «Τον Ραντούλιτσα τον έχω αντιμετωπίσει δύο φορές με την Εθνική. Είναι καλός, δυνατός παίκτης. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τον κάθε Ραντούλιτσα και κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού».

-τον Διαμαντίδη: «Αν είναι να περάσει ο Δημήτρης, να περάσει ο Δημήτρης. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που την πρώτη χρονιά στην Εθνική βρέθηκα σε μια μεγάλη διοργάνωση μαζί του. Ανεβήκαμε όλοι σταδιακά και μας έδωσε περισσότερη ενέργεια και διάθεση να γίνουμε καλύτεροι. Μεγάλη μου τιμή που θα αντιμετωπίσω τον Δημήτρη στην τελευταία του σεζόν. Θα είμαι χαρούμενος που θα παίξω απέναντί του στην Euroleague».

-το 2011 όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό: «Αυτό που με έχει στενοχωρήσει, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που κρύβομαι, και ακούω βερεσέ αυτά περί ντοπαρίσματος, είναι ότι δεν είχα τη βοήθεια που περίμενα. Έδειξα σεβασμό σε όλους. Ζήτησα τη βοήθεια της διοίκησης όταν ο κ. Ίβκοβιτς με άφησε έξω. Προσπαθούσαμε για το καλό της ομάδας και δεν πήρα την απάντηση που περίμενα από τη διοίκηση. Η ιστορία έγραψε ότι είχα κόντρα με τον Ίβκοβιτς. Τους αγαπώ όλους πολύ. Όταν παίζει ο Ολυμπιακός στην Euroleague θέλω να νικά».

-τη αποκατάσταση σχέσεων με τους αδελφούς Αγγελόπουλους στη Μαδρίτη: «Έχω πει πόσο σέβομαι τους κ. Αγγελόπουλους. Έκανα την πρώτη κίνηση, αλλά δεν το έκανα για να φανεί. Ήθελα να την κάνω από πιο παλιά, αλλά ήμουν τόσο καταπιεσμένος... Τώρα όμως τελείωσε όλο αυτό. Είναι στο παρελθόν. Έχω την οικογένειά μου, έχω και τον Μπόγρη εδώ που κάνει εξαιρετική σεζόν».

-τις ευχές των φίλων του Ολυμπιακού: «Οι Ολυμπιακοί δε θα ευχηθούν να το πάρει ο Παναθηναϊκός, αλλά να το πάρει ο Μπουρούσης (γέλια)...»

-την Εθνική: «Από το 2005 είμαι ασταμάτητα 11 χρόνια στην Εθνική. Είμαι εκεί, προσπαθώ και θεωρώ μεγάλη μου τιμή να καταφέρουμε να πάρουμε ένα μετάλλιο με την Εθνική. Δεν τα καταφέραμε το καλοκαίρι και μας πόνεσε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι μπορώ να δώσω για άλλο ένα καλοκαίρι. Μακάρι να μπορούσα να είμαι τελευταίος και ας παίρναμε μετάλλιο. Ακόμα και ένα λεπτό να παίζω είμαι ευτυχισμένος. Η Εθνική ομάδα δεν έχει συμβόλαια».

-το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν οι παίκτες την Εθνική: «Όλοι πρέπει να νιώσουν ότι η Εθνική είναι η ομάδα που έχουν για δέκα μήνες και όχι για έναν. Αυτό είναι η Εθνική και αυτό έμαθα από τους μεγαλύτερους συμπαίκτες μου όταν ήμουν πιο μικρός».

-την επόμενη γενιά: «Ο Παπαγιάννης είναι καλός, έχει στοιχεία που μπορεί να δώσει. Υπάρχει και ο Μπόγρης που... είναι εδώ δίπλα μου».

-τον Κουφό: «Ο Κώστας είναι ένα παιδί που έχει δείξει αγάπη στην Εθνική και θεωρώ ότι πρέπει να δώσει για άλλα δέκα χρόνια».

-τον Τρινκέρι και την κόντρα τους το 2013: «Δούλεψε, αλλά δεν είχε το χρόνο στην Εθνική. Καθίσαμε και ήπιαμε καφέ. Το πήρε πάνω του γι' αυτό που είχε γίνει».

-το Ευρωμπάσκετ: «Την Ισπανία φοβηθήκαμε να τη νικήσουμε. Στο τέλος νίκησε ο πιο τυχερός».

-το Προολυμπιακό: «Αν είμαστε καλοί και τυχεροί, θα πάμε στο Ρίο. Μπορεί η ομάδα από τη στιγμή που δεν έχει το άγχος, να πετύχει. Όταν ένας μεγάλος ηγέτης όπως ο Σπανούλης λείπει, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση».

-τον Φώτη Κατσικάρη: «Με τον κόουτς Κατσικάρη έχω καλές σχέσεις. Με πήρε στην ΑΕΚ μαζί με τον συγχωρεμένο τον Γ. Αμερικάνο. Ο κόουτς θέλει πολύ να πετύχει η ομάδα. Πονάει και αυτό σημαίνει ότι το θέλει. Είναι όνειρο γι' αυτόν. Πρέπει να είσαι αχάριστος για να μην το βλέπει έτσι όποιος είναι στην Εθνική».

-τον Αντετοκούνμπο: «Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει ο Αντετοκούνμπο πλέι μέικερ όπως στο ΝΒΑ. Ο Γιάννης έχει το ταλέντο να γίνει All Star και του αξίζουν χίλια μπράβο».

-το ότι είναι ο ηγέτης της Λαμποράλ: «Έχω την περισσότερη εμπειρία στην ομάδα. Αισθάνομαι άνετα γι' αυτό. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Είμαστε αγαπημένοι και όλοι μαζί. Όλη η ομάδα είναι μαζί».

-τα άλλα ζευγάρια: «Θεωρώ ότι η Ρεάλ έχει τύχη να περάσει στο Βερολίνο. η Φενέρ έχει το θέμα με το Βέσελι. Θεωρώ ότι η ομάδα σε αυτά τα ματς θα δείξει χαρακτήρα και θα περάσει. Θεωρώ ότι και η Λοκομοτίβ είναι έκπληξη και αν παίξει όπως μπορεί θα περάσει».

-το κίνητρό του: «Αν δεν είχα τη διάθεση να είμαι στην πρώτη γραμμή στην Euroleague θα είχα πάει στην Κίνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News