Ειδήσεις

Η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου προσφέρει πασχαλινά στολίδια

Η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται το Σάββατο 16 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στην οδό Κωνταντίνου Πολυχρονάκη 5 στον Μάσταμπά μικρούς και μεγάλους στα πλαίσια της πασχαλινής της εκδήλωσης μέσα από τη διεξαγωγή του πασχαλινού της παζαριού.

Τα παιδιά, με τη στήριξη και των ανθρώπων του ιδρύματος, έβαλαν όλη την αγάπη, τη μαεστρία και τη θετική τους ενέργεια, επενδύοντας σε πολλές ώρες δημιουργικότητας και ευχάριστης εργασίας, φτιάχνοντας και φέτος λαμπάδες αλλά και πασχαλινές κατασκευές, με το αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, να ξεπερνάει τα προσδοκώμενα. Το Παζάρι  περιλαμβάνει επίσης εκτός απο λαμπάδες, πασχαλινές κατασκευές και κλήρωση με πολλά-πολλά δώρα που  θα λάβει χώρα στο χώρο της στέγης.

Σίγουρα όλοι μας μπορούμε να προμηθευτούμε κάποια από τα πασχαλινά μας δώρα από το παζάρι της Στέγης, προσφέροντας έτσι αυτομάτως χαρά και ικανοποίηση στους ανήλικους πρωταγωνιστές, των οποίων τα χαμόγελα θα λάμψουν μόλις δουν ότι οι δημιουργίες τους τυγχάνουν αποδοχής από τους επισκέπτες. Και βέβαια δεν έχει σημασία η αξία του προϊόντος, αλλά το γεγονός ότι η Στέγη χρειάζεται τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας, και το παζάρι αποτελεί μια ακόμη πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε τους "θησαυρούς" του ιδρύματος.

Η Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου συμβάλλει ενεργά στην πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, που ενδέχεται να οδηγηθούν εκεί λόγω του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών και αιτιών.

Φιλοξενούνται σε 24ωρη βάση αγόρια ηλικίας 6-18 ετών, με υλική και κοινωνική στήριξη σε αυτά και στις οικογένειές τους, με εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, πολιτιστική καλλιέργεια και ψυχαγωγία.

Το προσωπικό της Στέγης συνεπικουρεί ομάδα εθελοντών που αναλαμβάνει το διάβασμα των παιδιών, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων (μουσική, χορός, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες), εντός και εκτός της Στέγης.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια