Ειδήσεις

Κυκλοφοριακό έμφραγμα και σκουπίδια στην καρδιά του κέντρου

Μια εικόνα που δεν ταιριάζει καθόλου στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου αντικρύζει ντόπιος ή ακόμα και τουρίστας που θα τύχει να περάσει από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από τις οδούς Θεοτοκοπούλου ,Αλμυρού αλλά και Ερωτοκρίτου.

Στην συμβολή αυτών των οδών ο δρόμος στενεύει ασφυκτικά  με τα διερχόμενα Ι.Χ να αναγκάζονται να περνούν είτε "σύριζα" από το σημείο είτε να κάνουν μανούβρες για να γλυτώσουν από ένα τρακάρισμα.

Βέβαια εντύπωση προκαλούν τα εμπόδια που έχουν τοποθετηθεί ,από τη μία πλευρά του δρόμου ,σε μία προσπάθεια ενδεχομένως ,να γίνει πιο εύκολη η  διέλευση των οχημάτων αλλα κυρίως να μη σταθμεύουν  στο κομβικό αυτό σημείο προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες  που μας έστειλε αναγνώστης της περιοχής, τα συγκεκριμένα εμπόδια έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδιους κάδους απορριμμάτων με την βρωμιά να πρωταγωνιστεί και τα μικρόβια να καιροφυλαχτούν Δημιουργώντας έτσι μία ακόμη εστία μόλυνσης στην καρδιά του κέντρου και σε απόσταση αναπνοής μάλιστα από ξενοδοχείο που λειτουργεί εκεί αλλά και πάρκινγκ αυτοκινήτων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δεκάδες ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες που αφήνουν τα αυτοκίνητα του ή διαμένουν στο ξενοδοχείο.

Σε κάθε περίπτωση  η συγκεκριμένη περιοχή εδώ και χρόνια έχει "μπουχτήσει" τόσο από το ασύδωτο παρκάρισμα αλλά και το κυκλοφοριακό έμφραγμα που γεννάται λόγω στενότητας των δρόμων και οι πολίτες απευθύνουν έκκληση σε τροχαία και δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αλλάξει την κατάσταση.

Τουλάχιστον πρωινές ώρες που υπάρχει αυξημένη κίνηση θα έπρεπε να μην υφίσταται αυτή η κυκλοφοριακή αναρχία και να διευκολύνεται η διέλευση  των οχημάτων αλλά και των πεζών διότι και αυτοί είναι θύματα αυτής της κατάστασης καθώς ουκ ολίγες φορές, λόγω μικρών έως ανύπαρκτων πεζοδρομίων γίνονται ένα με τα σταθμευμένα αυτοκινήτα για να την γλυτώσουν από τα διερχόμενα.

Β.Μ

Σχόλια