default-image

Ολοένα και πιο κοντά στην αφύπνιση του μικρού Στέλιου

Κρήτη
Ολοένα και πιο κοντά στην αφύπνιση του μικρού Στέλιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αργά αλλά σταθερά βήματα το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου συνεχίζει τη  μεγάλη προσπάθεια αφύπνισης του μικρού Στέλιου που τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό το μεσημέρι του περασμένου Σάββατου  στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου.

Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από χθες η υγεία του όχι μόνο δεν έχει επιδεινωθεί αλλά παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης που δίνει το έναυσμα και στους γιατρούς να προχωρήσουν στο στάδιο της αφύπνισης.

Το θετικό σε όλα τα παραπάνω είναι το γεγονός ότι εφόσον όλα πάνε καλά τότε το παιδί θα έχει κερδίσει μια πρώτη μικρή αλλά άκρως σημαντική μάχη αφού οι γιατροί θα τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξης της αναπνοής που δέχεται όλο αυτό το διάστημα ,διασωληνωμένος.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από χθες και αποδεικνύεται χρονοβόρα ,όμως σύμφωνα με τον εκτελών χρέη διοικητή του ΠΑΓΝΗ που ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση του παιδιού ευελπιστεί ότι είναι στις αμέσως επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο στάδιο που αφορά στην αφύπνιση του παιδιού.

Ο 6χρονος Στέλιος νοσηλεύεται για πέμπτο συνεχόμενο 24ώρο στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας Παιιδών έχοντας συνεχώς δίπλα του ,ανθρώπους της οικογένειας του και συγγενικά πρόσωπα που προσεύχονται για μία ευχάριστη είδηση.

Το στοίχημα των γιατρών που παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την πορεία του μικρού Στέλιου είναι η ανάκαμψη του αγοριού και εφόσον αυτό επιτευχθεί και η ζωή του διαφύγει τον κίνδυνο τότε θα εξετάσουν και τα υπόλοιπα ενδεχόμενα για επεμβάσεις αποκατάστασης που τυχόν χρειαστούν εξαιτίας των τραυμάτων που προκλήθηκαν από την πορεία της βολίδας .

Η Κρήτη παραμένει μουδιασμένη από το τραγικό αυτό περιστατικό που σημειώθηκε στα Ζωνιανά και θύμα ένα αθώο παιδί που δίνει την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του προκειμένου να καταφέρει να βγει ο μεγάλος νικητής της ζωής.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπουη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News