Ειδήσεις

Ρίχτερ στα ξενοδοχεία από τις "άτυπες" συμβάσεις

Μια έντονη φημολογία που οργιάζει αποτελεί το νέο "πονοκέφαλο" του Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και έχει προκαλέσει αναστάτωση ήδη στην έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τις φήμες σε κάποια ξενοδοχεία έχουν συσταθεί «άτυπα συμβούλια» τα οποία με επικεφαλής τους διευθυντές των μονάδων, υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις με τους εργαζομένους.

"Παράνομη διαδικασία"

Σύμφωνα με τον κ. Βοργιά ο τρόπος με τον οποίο ακολουθείται η διαδικασία δεν είναι νόμιμος και υπάρχει και δεδικασμένο για το θέμα. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «ο νόμος επιτρέπει τη σύσταση «ενώσεων προσώπων» ωστόσο μόνο με τη συμμετοχή των ? του προσωπικού.

Στα ξενοδοχεία ωστόσο μετέχουν πολλοί λιγότεροι εργαζόμενοι. Ακόμα όμως και τη σωστή διαδικασία να είχαν ακολουθήσει δεν μπορούν να γίνουν επιχειρησιακές συμβάσεις από τη στιγμή που οι ξενοδόχοι έχουν κληθεί με εξώδικο για διαπραγμάτευση από το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Την Πέμπτη μάλιστα το προεδρείο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου κ.Βοργιά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηρακλείου Σταύρο Αρναουτάκη.

Ζητούν παρέμβαση του περιφερειάρχη

Του έθεσαν και το ζήτημα της μη υπογραφής συμβάσεων με το δεδομένο ότι ουσιαστικά έχει διαλυθεί η ένωση ξενοδόχων, αλλά τον ενημέρωσαν και για  τη φημολογία που επικρατεί στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε έχει ήδη καλέσει ήδη τους ξενοδόχους να υπογράψουν τη σύμβαση και επισήμανε ότι στην αρχή της σεζόν η Κρήτη πρέπει να διαφημίζεται και όχι να δυσφημίζεται.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη- Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια