default-image

Θεσσαλονίκη: Κοινή διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων και Σύρων προσφύγων

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Κοινή διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων και Σύρων προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύροι πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με δημοσίους υπαλλήλους στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά του Ασφαλιστικού.

Οι Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου με τρία λεωφορεία από το κέντρο φιλοξενίας Διαβατών, με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) κι έδωσαν άλλη νότα στη διαμαρτυρία. Με το που ενώθηκαν με τους απεργούς δημοσίους υπαλλήλους άρχισαν να χορεύουν και να φωνάζουν συνθήματα στη γλώσσα τους, ενώ άπλωσαν πανό με συνθήματος υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και κατά της τρομοκρατίας. Κάποιοι από αυτούς είχαν μαζί και τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, έκαναν όλοι μαζί πορεία, με τη συμμετοχή και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η παρουσία δημοσίων υπαλλήλων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο συλλαλητήριο ήταν μικρή, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΟΘ Πέτρο Κετικίδη η συμμετοχή στην απεργία κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στα νοσοκομεία εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και σε υψηλά επίπεδα είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία. Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις ο οποίες και θα αρχίσουν ξανά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οπότε και λήγει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή βίντεο: Thestival.gr

Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας που, επίσης, ήταν μικρή. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος αναφέρθηκε στα δικά τους αιτήματα και αιτήματα ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News