default-image

Αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο Μαλεβίζι

Κρήτη
Αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο Μαλεβίζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σημαντική σύμβαση για τους κατοίκους του Μαλεβιζίου, που αφορά την πρώτη στην Ελλάδα ολοκληρωμένη επένδυση δημοτικού φωτισμού, υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Πρόκειται για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, των ιστών και των λαμπτήρων φωτισμού με νέους τεχνολογίας LED, μαζί με την 8ετή συντήρησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Μαλεβιζίου, καλύπτοντας το Γάζι, την Αμμουδάρα, την Αγ. Μαρίνα Τσαλικάκι, τη Ροδιά, τα Καλέσα, τον Κρουσώνα, την Τύλισο, την Αγία Πελαγία, κ.α., προϋπολογισμού 3.352.488 ευρώ.

Με το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται να προκύψει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας η οποία υπολογίζεται άνω του 55%, να βελτιωθεί η ποιότητα του φωτισμού και οι συνθήκες ασφάλειας για οδηγούς και πεζούς, αλλά και να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά, αισθητικά και λειτουργικά ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Μαλεβιζίου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε: «Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα για τον Δήμο μας, αφού γίνεται ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα που προχωρά σε ένα τόσο σημαντικό έργο με πολλά και πολύπλευρα οφέλη. Με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί αισθητά η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του Μαλεβιζίου, να βελτιωθούν οι συνθήκες οδικής ασφαλείας, αλλά και να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι από το δημοτικό μας ταμείο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα Κρήτης, που πρωτοπόρος όπως πάντα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου, καθώς και όλους όσους δούλεψαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα»

Ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Κρήτης Γιάννης Λεμπιδάκης, συνεχάρη τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη για την προσπάθεια που κατέβαλλε για να φτάσουμε στην υπογραφή αυτής της σημαντικής σύμβασης, καθώς και τον αντιπρόεδρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Κρήτης Νίκο Μυρτάκη που συντόνισε από την πλευρά της τράπεζας την όλη προσπάθεια με απόλυτη επιτυχία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News