default-image

Μαραθώνιος: Με κρητική ψυχή σε Θεσσαλονίκη-Παρίσι

Σπορ
Μαραθώνιος: Με κρητική ψυχή σε Θεσσαλονίκη-Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη έλαμψε πριν λίγες μέρες στον διεθνή Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης που έχει το όνομα "Μέγας Αλέξανδρος" αλλά και στο Παρίσι όπου η διοργάνωση θεωρείται μια εκ των σημαντικότερων στον πλανήτη...

Δυο αθλητές του ΟΦΗ, ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους. Καταρχάς θα αναφερθούμε στον αειθαλή Γιάννη Σαριδάκη. Με χρόνο 3 ώρες, 5 λεπτά και 3 δεύτερα ήταν πρώτος στην κατηγορία του (άνω των 60 ετών) και έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Μάλιστα ο Αθανάσιος Τσέλιος πήγε να του "αποσπάσει" αυτό το ρεκόρ τερματίζοντας τέσσερα λεπτά νωρίτερα, ωστόσο αποδείχτηκε ότι ο συγκεκριμένος αθλητής δεν είναι καν 59 ετών, άρα δε μπαίνει στην ίδια κατηγορία! Το θέμα χειρίζεται ο Παναγιώτης Αντωνακάκης εκ μέρους του ΟΦΗ αλλά και του ΣΕΓΑΣ αλλά η ουσία είναι πως ο Σαριδάκης έγραψε ιστορία!

* Στον ίδιο αγώνα, ένας πολύ νεότερος κρητικός αθλητής, ο Ανδρέας Βουρεξάκης, έκανε μεγάλη εμφάνιση και έσπασε το φράγμα των 3 ωρών, κάτι που τον βάζει στο "κλαμπ" των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων για τη χρονιά που διανύουμε. Συγκεκριμένα με χρόνο 2 ώρες, 59 λεπτά και 22 δεύτερα, ήταν 38ος στη Γενική Κατάταξη, κάτι που επίσης θεωρείται σημαντικό, αν κρίνουμε από τους σπουδαίους μαραθωνοδρόμους που έτρεξαν στον αγώνα και δη τους Αφρικανούς...

Και οι δύο μίλησαν συγκινημένοι στο portal neakriti.gr και βέβαια με μεγάλη ικανοποίηση για όσα πέτυχαν: "Είμαι χαρούμενος και θα συνεχίσω με την ίδια δύναμη γιατί αγαπώ αυτό που κάνω μια ζωή: Να τρέχω", μας είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σαριδάκης με τον Ανδρέα Βουρεξάκη να προσθέτει: "Είχα δουλέψει και είχα προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Όταν πετυχαίνεις τον στόχο που βάζεις, νιώθεις όμορφα. Αυτό είναι ο αθλητισμός"!

                     O Σταμάτης Παπαδάκης

 Το Παρίσι δεν είναι απλά η πόλη του φωτός! Είναι και του αθλητισμού! Οι Γάλλοι αγαπούν το τρέξιμο, τόσο με... ποδήλατο όσο και με τα πόδια και ο μαραθώνιος στην πρωτεύουσα τους είναι για πολλούς μέσα στους τρεις κορυφαίους στον κόσμο! Εκεί "χτύπησε" ξανά η καρδιά του ελληνικού και δη του κρητικού αθλητισμού! Ο λυκειάρχης Κρουσώνα και καθητης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Σταμάτης Παπαδάκης ξέρει να ξεχωρίζει σε ό, τι κάνει! Έγινε ο μικρότερος σε ηλικία Έλληνας που πήρε βαθμό λυκειάρχη, ενώ στο αγαπημένο του άθλημα, τον Μαραθώνιο, γίνεται όλο και καλύτερος! Στο Παρίσι κάλυψε τη διαδρομή σε 2 ώρες 38 λεπτά και 2 δεύτερα, έσπασε το ατομικό του ρεκόρ και τερμάτισε 77ος ανάμεσα σε 50.000 δρομείς (περίπου)! Ήταν όμως 1ος μεταξύ των Ελλήνων (43 συνολικά)!

Να προσθέσουμε πως ο 42χρονος δρομέας είχε 2ωρες 40.52 από τον κλασικό μαραθώνιο τον Νοέμβριο του 2015. Με αυτή την επίδοση κατέλαβε την 17η θέση στη λίστα με τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους της χρονιάς.

Στο Παρίσι βρέθηκαν ακόμη 7 Ηρακλειώτες που έφεραν τους εξής χρόνους:

•Νίκος Μουρέλος 3 ώρες 30.38 (θέση 5160).

• Ιάσωνας Μουρέλος (γιος του Νίκου) 3 ώρες 32.36 (θέση 5635).

•Χάρης Βαρανάκης 5 ώρες 00.56 (θέση 33952).

•Μπάμπης Κυριακάκης 4 ώρες 14.36 (θέση 19581).

• Μανώλης Αβραμάκης 3 ώρες 56.21 (θέση 12844).

• Νίκος Σουλιτζής 5 ώρες 18.59 (θέση 36964).

• Αλέξανδρος Φασουλάκης 3 ώρες 42.14 (θέση 8097).

 Του: Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News