Ειδήσεις

Έβαλαν λουκέτο στις ΔΟΥ οι φοροτεχνικοί

Σε αποκλεισμό της εφορίας Ηρακλείου προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης τα μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικων Ελεύθερων Επαγγελματιων Ν. Ηρακλειου και  του Οικονομικού Επιμελητηρίου μετά από την σχετική απόφαση για αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Οι υπάλληλοι του επιμελητηρίου ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXIS.

Διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό

Διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί - πολύ απλά - δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι - λογιστές φοροτεχνικοί - στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Λουκέτο και στο Ρέθυμνο

Και στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία των φοροτεχνικών.

Με ένα λουκέτο έκλεισαν την εφορία του Ρεθύμνου με αποτέλεσμα η υπηρεσία να παραμένει κλειστή για το κοινό.

Ρεπορτάζ: Μαριεύα Καρκανάκη - Ματθαίος Καπετανάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια