default-image

Ο Κούλες θα’ ναι μήπως ο επόμενος;

Απόψεις
Ο Κούλες θα’ ναι μήπως ο επόμενος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάξει! Το λύσαμε το θέμα και με το κληροδότημα Τρανταλλίδη επί της οδού Ιδομενέως. Το διατηρητέο (!!!!) κτίσμα κατεδαφίζεται!

Αφού δεν μπόρεσε, το κράτος (ελληνικό δημόσιο, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Ρεθύμνης και νοσοκομείο Ρεθύμνης), από το 1967 να λύσει το θέμα της ιδιοκτησίας, και να αξιοποιήσει ένα μνημείο της πόλης του Ηρακλείου, ήρθε η στιγμή να το κατεδαφίσει!

Υπό το φόβο να σκοτώσει κανέναν, η δημοτική αρχή τρέχει να το κατεδαφίσει. Ότι δε λύνεται, κόβεται  δηλαδή. Λογική όταν δεν μπορείς να χτίσεις, γκρέμισε.

Και ναι, πάνω απ' όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Αλλά κάπου εκεί πρέπει να΄ναι και το παρελθόν των πολιτών. Και το κόνακι του Σάμη Μπέη είναι το παρελθόν της πόλης μας που σιγά - σιγά εξαφανίζεται…

Που είναι η παλιά μας πόλη; Που είναι όλη μας ιστορία;; Αν δεν έχει κατεδαφιστεί, έχει κρυφτεί στα υπόγεια των παπουτσίδικων ή πίσω από τα σουβλατζίδικα ..

Μόνο το ενετικό φρούριο του Κούλε στέκει..Ακόμη. Γιατί με τη φόρα που έχουμε πάρει, σύντομα θα κριθεί κι αυτό ασύμφορο ή επικίνδυνο και θα ακολουθήσει τη μοίρα των υπολοίπων μνημείων…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News