default-image

Επισιτιστική: Μετά το φιάσκο, έρχεται ενισχυμένη η 2η δόση

Κρήτη
Επισιτιστική: Μετά το φιάσκο, έρχεται ενισχυμένη η 2η δόση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη φορά δε θα πέσουν από τα σύννεφα. Μετά το σοκ που υπέστησαν πρόσφατα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι που κλήθηκαν ,στα πλαίσια του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, να παραλάβουν μια πραγματικά φτωχή τσάντα που περιείχε ένα κιλό φασόλια, τέσσερα πακέτα μακαρόνια, μισό κιλό φακές και ένα πακέτο ζάχαρη, έρχεται η δεύτερη δόση που αποδεικνύεται αν μη τι άλλο πιο ενισχυμένη και "γενναιόδωρη".

Μετά τη μεγάλη σφαγή των δικαιούχων λόγω αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων, το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκε το Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό σχέδιο Επισιτιστικής και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε ,με σοβαρότερη εκείνη της αποχώρησης από το πρόγραμμα  και των τεσσάρων συλλόγων πολυτέκνων της Κρήτης, τα δεδομένα άλλαξαν και η βοήθεια που καλούνται να λάβουν αυτήν τη φορά οι δικαιούχοι περιλαμβάνει πάνες, μωρομάντηλα, σκόνη πλυντηρίου, ρυζάλευρο, γάλα εβαπορέ,φασόλια, φακές, ζάχαρη μακαρόνια, πελτέ και παιδικές τροφές σε σκόνη.

Η διανομή της δεύτερης δόσης υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στις 18-19 Απριλίου ενώ θα υπάρξει και τρίτη δόση που θα περιλαμβάνει ευπαθή προϊόντα(κρέατα κ.λπ.).

Επίσης τα δεδομένα αλλάζουν μετά και την αποχώρηση των συλλόγων της Κρήτης. Όπως είχε διευκρινιστεί και τότε από την πρώτη στιγμή οι δικαιούχοι πολύτεκνοι δεν θα χάσουν το δικαίωμα να παραλάβουν τα συγκεκριμένα προϊόντα εφόσον το επιθυμούν ωστόσο αυτό που αλλάζει αυτήν την φορά είναι ότι θα τα πάρουν από ένα συγκεκριμένο μέρος. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπύρο Επιτροπάκη για τους δικαιούχους του Ηρακλείου, η διανομή θα γίνει από τις εργατικές κατοικίες των Πατελών, επί της οδού Σολωμου ,κοντά στα γραφεία του συλλόγου ΑμεΑ.

Οι δικαιούχοι των Χανίων ,Ρεθύμνου Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου θα παραλαμβάνουν τις σχετικές ποσότητες από τα γραφείων των δήμων.    

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της διανομής της πρώτης δόσης των προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δικαιούχοι που πληροφορήθηκαν τα... δυσάρεστα νέα, δεν μπήκαν καν στο κόπο να φύγουν από τα χωριά τους καθώς όπως σχολίαζαν περισσότερα χρήματα θα σπαταλήσουν για καύσιμα από τη συνολική αξία της τσάντας.

Μετά πάντως το πρόγραμμα κοροϊδία, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι απογοητευμένοι και κάποιοι εξ αυτών εμφανώς εξοργισμένοι από τα όσα προηγήθηκαν με το δήθεν πρόγραμμα-ανάσα, δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους για το πως θα εξελιχθεί η δεύτερη δόση περιμένοντας να δουν στην πράξη τα προϊόντα που θα κληθούν να παραλάβουν προκειμένου να καλύψουν ενόψει και Πάσχα έστω και ένα μικρό μέρος απο τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News