Ειδήσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ριζικές αλλαγές στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

Ευρεία σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εκπροσώπων των αγροτών πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης με αντικείμενο την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για την επόμενη χρονιά.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος εξηγεί ποιες είναι οι ριζικές αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος, οι οποίες δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα στους παραγωγούς.

Στόχος της ενημερωτικής ημερίδας ήταν να υποβληθούν έγκυρα και έγκαιρα οι αιτήσεις, ώστε να αποφευχθούν λάθη και να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι.

Όπως διευκρίνισε φέτος θα υπάρξει απόλυτη διασταύρωση των στοιχείων που θα δηλωθούν με το Ε9 κάθε παραγωγού. Εκεί επικεντρώνονται οι φόβοι και τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν.

Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης την οποία συγκάλεσαν η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, και ο ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης.  

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχε η αντιπεριφερειάχης κ. Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, η οποία ανακοίνωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προγραμματιστούν δύο μεγάλες ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους αγρότες, ώστε να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι τις αλλαγές.

«Έχουν προσκληθεί σήμερα από όλη την Κρήτη οι πιστοποιημένοι φορείς ώστε να ενημερωθούν από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης της ενιαίας ενίσχυσης για το2016. Είναι πολύ σημαντική σύσκεψη γιατί θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους φορείς που έχουν αναλάβει το έργο της ενεργοποίησης, η σωστή και έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Μαΐου 2016», επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενούς Τομέα κ. Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, σε δηλώσεις της.

«Η διαδικασία αναλύεται σήμερα από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ ούτως ώστε να αποφευχθούν λάθη με στόχο οι παραγωγοί μας να πάρουν τις επιδοτήσεις τους χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ημερίδες στο νησί όπου θα συμμετέχουν εκτός από τους πιστοποιημένους φορείς και οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν μόνοι τους, ηλεκτρονικά την αίτηση τους», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κώστας Αλεξόπουλος ανέφερε πως «την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά για να ενημερώσουμε όσους παραγωγούς της Περιφέρειας Κρήτης επιθυμούν να κάνουν μόνοι τους την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης. Στην σημερινή εκδήλωση στελέχη της υπηρεσίας μας επισημαίνουν ορισμένα σημεία τα οποία θα πρέπει απαρέγκλιτα να ακολουθήσουν οι πιστοποιημένοι φορείς».

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια