Ειδήσεις

Διαγωνισμός για να "χάσουμε" τη θλιβερή πρωτιά (video)

Είσαι μαθητής ή φοιτητής; Σε ενδιαφέρει το θέμα της πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων και πιστεύεις ότι μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην εξάλειψή του;

Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα από τροχαία δυστυχήματα σε αναλογία πληθυσμού.

Πάρε τώρα μέρος μόνος σου ή με την παρέα σου στον 3o Διεθνή Μαθητικό - Φοιτητικό Διαγωνισμό Πολυμέσων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης και ο "Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστηχημάτων - Ο Άγιος Χριστόφορος" με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρητης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Από την τελική επιλογή θα προκύψουν 12 νικητές, 3 για κάθε κατηγορία του Διαγωνισμού .Ενώ το πρωί θα δοθεί και σχετική συνέντευξη Τύπου απο τους διοργανωτές στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η Κρήτη έχει θρηνήσει μέχρι τώρα στο βωμό της ασφάλτου εκατοντάδες θύματα.Για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας η Περιφέρεια διοργανώνει συνεχώς δράσεις για την ευαισθητοποίηση των νέων και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις ενός τροχαίου θανάτου ή αναπηρίας στην οικογένεια και στην κοινωνία ευρύτερα.

Ο "Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων  - Ο Άγιος Χριστόφορος" (polentaspark.weebly.com), ιδρύθηκε το 2011 και έχει βασικό σκοπό την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των δραματικών καταστάσεων και των τραγικών στιγμών που βιώνει μια οικογένεια από ένα ξαφνικό τραγικό θάνατο ενός μέλους αυτής

Στις πρώτες θέσεις σε θύματα τροχαίων είναι η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα των τροχαίων ατυχημάτων από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στις πιο... θανατηφόρες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι περιοχές αυτές, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρούνται επικίνδυνες με κριτήριο τους ανθρώπους που δυνητικά σκοτώνονται κάθε χρόνο ανά εκατομμύριο οχημάτων που κινούνται στους δρόμους τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την έκτη θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η Ήπειρος, την ένατη θέση η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και τη δέκατη η Δυτική Μακεδονία. Πρώτη επικίνδυνη περιοχή της Ευρώπης θεωρείται η Στερεά Ελλάδα, όπου ανά εκατομμύριο οχημάτων αντιστοιχούν 1.576 θάνατοι και δεύτερη έρχεται η Πελοπόννησος, όπου ανά εκατομμύριο οχημάτων χάνονται 1.159 άνθρωποι».

Η ταχύτητα και το αλκοόλ είναι οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων. Oυσιαστικά η ταχύτητα είναι η βασικότερη αιτία. Όμως το αλκοόλ μαζί με την ταχύτητα ή με άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες, όπως η ομιλία στο κινητό ή η δυνατή μουσική, επιτείνουν πολύ περισσότερο την κατάσταση. Το αλκοόλ μπορεί να μην είναι η κυριότερη αιτία όσον αφορά τον αριθμό των τροχαίων, ωστόσο στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα τροχαία που οφείλονται στο αλκοόλ είναι θανατηφόρα και τα πιο αιματηρά.

Σχόλια