default-image

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

Πολιτισμός
Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κιθάρας στην Ελλάδα πρόκειται να διεξαχθεί στις 22 Απριλίου στο Ηράκλειο.  

Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, που διοργανώνεται από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο Βαγγέλης Μπουντούνης, που θα διευθύνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση, της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Σαββάτο 23 Απριλίου, με Σολίστ, τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών,  Άγγελο Μπότση, Μάρω Ραζή και Μιχάλη Σουρβίνο.

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή του κορυφαίου παγκοσμίως, Κρητικού Φλαμενκίστα, Γιώργη Κοντογιάννη "Κρης".

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν επί σκηνής, οι Κρητικοί κιθαριστές, Γρηγόρης Καπανταίδάκης, Μανώλης Κογκάκης και Ελευθερία Φραγκιαδάκη, που είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης και θα τιμηθεί ο πρώτος ιστορικά κλασικός κιθαρίστας της Κρήτης, Νίκος Φρουδαράκης, μαθητής του Γεράσιμου Μηλιαρέση, ενώ θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι κιθαριστές, Ειρήνη Δάκα, Νεκταρία Δασκαλάκη, Κάλλια Ζαχαριουδάκη,  Νίκος Κατσαράκης, Φοίβος Μαυράκης, Μαίρη Νικολάου, Ειρήνη Σοφίτση, Αλέξης Φρουδαράκης, Ναυσικά Χατζοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News