default-image

Ειδικοί φρουροί: Ο πακτωλός χρημάτων και οι διάλογοι -"φωτιά"

Κρήτη
Ειδικοί φρουροί: Ο πακτωλός χρημάτων και οι διάλογοι -"φωτιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή κρητικών Ειδικών Φρουρών σε εγκληματική οργάνωση με πεδίο δράσης το εμπόριο όπλων, θέμα που αποκάλυψε το neakriti.gr. Μαζί με έναν ακόμη ένστολο που κατάγεται από την Αττική, αλλά υπηρετεί στο Ρέθυμνο, πιάστηκαν στα "πράσα" από τους ράμπο των εσωτερικών υποθέσεων ενώ μετέφεραν όπλα από την Κρήτη στο Πειραιά με παραλήπτη μέλη μαφιόζικου πυρήνα στην Αθήνα. Οι επίορκοι οδηγήθηκαν τον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι 4 ειδικοί φρουροί που πιάστηκαν στα "πράσα" ενώ μετέφεραν μια ακόμη παρτίδα με πιστόλια με αποδέκτες ποινικούς χαρακτηρίζονται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε όπλα από την Κρήτη στην Αττική. Οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή των ενστόλων που κατάγονται είτε υπηρετούν στην Κρήτη σε εμπόριο όπλων προκαλούν σοκ στην ΕΛ.ΑΣ. και τους συναδέλφους τους που πληροφορήθηκαν εμβρόντητοι τη σύλληψη τους.

Βασικός κρίκος ο 27χρονος Χανιώτης

Βασικός κρίκος της ομάδας  ο 27χρονος Χανιώτης ο οποίος υπηρετούσε παλαιότερα στην Αττική, όμως απομακρύνθηκε και αποσπάστηκε στο  Αστυνομικό Τμήμα Χανίων. Από εκείνον ξεκίνησε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων η τελευταία μεταφορά όπλων που έδωσε την ευκαιρία να στηθεί επιχείρηση για τη ελεγχόμενη μεταφορά του φορτίου που κατέληξε με τη σύλληψη τους. Ο 30χρονος ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα αλλά υπηρετεί εδώ και λίγους μήνες στο ΤΑΕ Ρεθύμνου παρέλαβε δυο πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια ώστε να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει στην Αθήνα σε ένα 28χρονο Ειδικό Φρουρό.

"Πλάτη" στην επιχείρηση αυτή έβαλαν ο αδελφός του και ένας ακόμη 28χρονος ειδικός φρουρός. Ο νεαρός ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ Αττικής, αλλά φαίνεται να κατάγεται από τη Μεσαρά επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής και παρέλαβε το ένα πιστόλι με στόχο να το παρουσιάσει ως υπηρεσιακό σε περίπτωση εντοπισμού τους. Ο υπηρεσιακός του οπλισμός δεν βρέθηκε πουθενά και ακόμη αναζητείται

Σοκαρισμένοι  οι συνάδελφοι των επίορκων

Άφωνοι και σοκαρισμένοι δηλώνουν οι συνάδελφοι των επίορκων φρουρών οι οποίοι οδηγήθηκαν τον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι τρεις "μεταφορείς" συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Δυετέρας στον Πειραιά. Στο αυτοκίνητο του 30χρονου βρέθηκε ο σάκος με το πιστόλι και δύο γεμιστήρες ενώ στο σπίτι του στο Ρέθυμνο βρέθηκε μια γεμιστήρα από καλάσνικοφ. Τα όπλα επρόκειτο να παραλάβει έτερος 28χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος φαίνεται να αποτελεί το σύνδεσμο των ενστόλων με ποινικούς.

"Τα χρήματα ήταν πολλά"

Εξεταζόμενοι οι ειδικοί φρουροί αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με μαφιόζους ωστόσο φέρονται να παραδέχτηκαν ότι ανέλαβαν το ρόλο του μεταφορέα, αφού τα χρήματα που τους προσέφεραν ήταν πολλά. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος με αξιωματικό των αδιάφθορων, που είδε το φώς της δημοσιότητας:

Αδιάφθορος: «Είστε αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, δεν σκεφτήκατε ότι τα όπλα θα σημάδευαν κάποια στιγμή και εσάς;».

Ειδικοί φρουροί:«Όχι, τα λεφτά ήταν πολλά».

Συνολικά στη κατοχή τους βρέθηκαν 2 πιστόλια «BERETTA» 22mm, 2 πιστόλια μάρκας  9mm δυο κυνηγετικά, δυναμίτιδα με φυτίλι, κροτίδες, 607 φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων, ένα στιλέτο, σύριγγες και αναβολικά.

Σε διαθεσιμότητα οι ειδικοί φρουροί

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων πρόσωπων.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News