default-image

Σμπρίλιος 2.10 μ., μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων

Κρήτη
Σμπρίλιος 2.10 μ., μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα καρχαριοειδές μήκους 2,10 περίπου μέτρων ξεβράστηκε νεκρό σε παραλία της Βιάννου, το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου. Το εντυπωσιακό αυτό κήτος περισυνέλεξε το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και το μετέφερε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Ιεράπετρας, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Σπυριδάκη, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία καταγραφής του προκειμένου να γίνει έπειτα η υγειονομική ταφή του, δοθέντος ότι ήταν σε κατάσταση σήψης.

«Αυτοί που το βρήκαν μπλεγμένο πιθανότατα σε δίχτυα, υποχρεώθηκαν να του κόψουν την ουρά του, για να το απεγκλωβίσουν. Ήταν θηλυκό αυτό το καρχαριοειδές και στη γλώσσα των ντόπιων ψαράδων είναι γνωστό ως ''Σμπρίλιος''. Είναι από τα ήδη που φτάνουν σε ανοικτές θάλασσες ακόμα και σε μήκος 5 μέτρων. Στη δική μας θάλασσα δε φτάνουν σε αυτά τα μεγέθη και δεν είναι επικίνδυνα εάν δεν τα ενοχλείς. Στα νότια της Κρήτης, τα συναντάμε στην ανοικτή θάλασσα, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν, επιθέσεις τέτοιων ψαριών σε λουόμενους.

»Επίσης την περασμένη Δευτέρα, εκβράστηκε στην παραλία της Παχιάς Άμμου μια μεγάλη χελώνα Καρέτα-Καρέτα σε κατάσταση αποσύνθεσης, με αγκίστρια καρφωμένα στο δέρμα της. Και αυτή ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία της υγειονομικής ταφής, αφού συμπληρώθηκαν οι φόρμες που απαιτούνται από τη Νομοθεσία», μας είπε ο κτηνίατρος κ. Μιχάλης Σπυριδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News