Ειδήσεις

Οργή για την ταινία που μιλάει για Μακεδονική μειονότητα

Την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς και τη δυσαρέσκειά τους για την προβολή ταινίας στους χώρους του Κοινοβουλίου με θέμα τις "Μη αναγνωρισμένες μειονότητες" στην Ελλάδα και τίτλο "The Macedonian", εξέφρασαν με επιστολή τους στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης και οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο κ. Γιώργος Κύρτσος και ο κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ταινία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλητικών ενεργειών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος καθώς κάνει λόγο για ύπαρξη δήθεν "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα και έρχεται να αμφισβητήσει τη γνήσια και αυταπόδεικτη ελληνικότητα της περιοχής». 

Τονίζουν «η ένταξη μίας χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια προϋποθέτει σεβασμό των Αρχών και των Αξιών της Ευρώπης. Όχι, ένταση ψευτοπροπαγάνδας. Τα Σκόπια, δυστυχώς, συνεχίζουν να καλλιεργούν αλυτρωτικές βλέψεις για την Ελληνική Μακεδονία και επιβουλεύονται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Συνεχίζουν αναφέροντας πως «καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία και οικειοποιούνται Έλληνες Μακεδόνες Βασιλείς τον Φίλιππο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο αν και γνωρίζουν ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή εννέα αιώνες αργότερα».

Και τέλος, καταλήγουν τονίζοντας: «Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη διαφορά του ονόματος σαν άλλοθι για τη μη ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ για να αποκρύψουν το τεράστιο έλλειμμα Δημοκρατίας που παρουσιάζουν».

Σχόλια