Ειδήσεις

Στους πρόσφυγες το καραβάνι αλληλεγγύης από την Κρήτη

Παρουσία της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου  πραγματοποιήθηκε το πρωί η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας που κάταφερε να συλλέξει το προηγούμεο διάστημα η Κρήτη και το συντονισμό τη οποίας είχαν αναλάβει από κοινού η τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού με τη Παγκρήτια συντονιστική Επιτροπή που είχε αναλάβει αυτόν τον σκοπό .

Τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης από το λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και εκείνο της Σούδας,  μεταφέρθηκαν με μεγάλα φορτηγά στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο  ΤΑΕ-ΚΒΟΝ-ΝΤΟ, γεγονός που προκάλεσε την συγκίνηση της Ρένας Δούρου η οποία και όπως τόνισε , "η ψυχή των Κρητικών μίλησε με το κύμα αυτό αλληλεγγύης που ουσιαστικά αποτελεί πανελλαδικά και την πρώτη συντονισμένη ενέργεια που έχει φθάσει στις εγκαταστάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση."  Επίσης την Κρητική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ,ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ,Δημαρχος Αμαρουσίου  κ. Γιώργος Πατούλης και ο Γ.Γ. του Υπ.Οικονομικών ο Αντώνης Παπαδεράκης.

Το πρώτο αυτό Καραβάνι Αλληλεγγύης συνόδευσαν  στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, στο Φάληρο, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη, αντιπροσωπεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων και μέλη του Συντονιστικού Κρήτης.

Ενώ όπως υποστήριξε στο neakriti.gr η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Καναβάκη η ανθρωπιστική ενέργεια δε σταματά εδώ καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες απο την Κρήτη ,στο αμέσως επόμενο χρονικο διάστημα καθώς μεγάλες ποσότητες  έχουν ήδη συγκεντρωθεί  στις αποθήκες της Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Και χθες στο λιμάνι του Ηράκλειου εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές κατά την αναχώρηση  για τον Πειραιά του πλοίου της γραμμής που μετέφερε την ανθρωπιστική αποστολή της Κρήτης .Ενώ συνάμα  κίνηση αλλυλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό που  παραμένει στη χώρα μας και βιώνει  δύσκολες συνθήκες πραγματοποιήθηκε και από τους Χανιώτες που σύμμφωνα με το Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα , συγκεντρώθηκαν παραπάνω από 12 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους χιλιάδες πρόσφυγες όλων των ηλικιών από τους Κρητικούς.

Φορτηγά που μετέφεραν  τις τεράστιες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας από τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκη μπήκαν στο πλοίο, με  κατάληξη το συντονιστικό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής .

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια