Ειδήσεις

Το Ηράκλειο υποδέχτηκε το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος

Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μηνά. Με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό το Ηράκλειο υποδέχεται το Τίμιο Ξύλο αυτή την ώρα.

?

Με κατάνυξη και σεβασμό πλήθος κόσμου υποδέχεται το Τίμιο Ξύλο

Το Τίμιο Ξύλο συνοδεύεται από μοναχούς του Αγίου Όρους και θα γίνει η υποδοχή του από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Ειρηναίο, την Ιεραρχία της Κρήτης και πλήθος πιστών, ενώ την Τετάρτη το πρωί θα τελεστεί λειτουργία των προηγιασμένων δώρων από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

?

?

?

Σημειώνεται ότι, το Τίμιο Ξύλο θα εκτεθεί προς προσκύνηση στον Άγιο Μηνά για πέντε μέρες, από τις 5 ως την Κυριακή 10 Απριλίου. Η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου έχει στην κατοχή της ένα από τα μεγαλύτερα τεμάχια Τιμίου Ξύλου στον κόσμο και το φυλάσσει εκεί επί πολλούς αιώνες.

Με την αφορμή αυτή θα πραγματοποιηθεί και ομιλία του Γέροντος Φιλοθέου της Ι.Μ.Κουτλουμουσίου την Κυριακή 10 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην πλατεία του Αγίου Μηνά με θέμα «Το νόημα και η πράξη της Νηστείας στην Ορθόδοξη Παράδοση».

?

Η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους (φωτό αρχείου)

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια