default-image

Περίπου 200 μετανάστες αποβιβάσθηκαν σήμερα στα νησιά

Ελλάδα
Περίπου 200 μετανάστες αποβιβάσθηκαν σήμερα στα νησιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 200 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι σήμερα Τρίτη στις 9 το πρωί, στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 187 άτομα. Στη Χίο κανένας και στη Σάμο 20.

Επίσημα, η Αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου δίνει την ύπαρξη με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου, 463 προσφύγων στη Λέσβο, 199 στη Σάμο και 24 στη Χίο. Στο σύνολο τους είναι ελεύθεροι και διαμένουν σε δομές εκτός χοτ σποτ.

Υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα χοτ σποτς των τριών νησιών, παραμένουν: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3021, στη Χίο 1766 και στη Σάμο 479.

Σημειώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός των όσων δίνονται ως διαμένοντες στο χοτ σποτ της Χίου, από την περασμένη Παρασκευή, έχοντας εγκαταλείψει τη δομή, διαμένουν είτε στον καταυλισμό του δήμου στη Σούδα του κάστρου της πόλης είτε στο λιμάνι της πόλης, μέρος του οποίου έχουν καταλάβει διεκδικώντας τη μεταφορά τους στον Πειραιά, προκειμένου λένε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News