Ειδήσεις

Σημαντικός ο ρόλος της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της ανεργίας

Την ικανοποίησή του για τη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο «digital economy forum 2016-Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», εξέφρασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) Τάσος Τζήκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κεντρικός σχεδιασμός και συντονισμός των έργων παρέχει τη δυνατότητα του άμεσου και αποτελεσματικού ελέγχου της υλοποίησης των έργων ψηφιακής τεχνολογίας στο δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη αξιοποίηση των δαπανών, την αύξηση της αποτελεσματικότητας, την εξοικονόμηση πόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών και την αποφυγή της κακοδιαχείρισης, ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ανάπτυξη της έρευνας, ενίσχυση της καινοτομίας και αύξηση των επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων ζητημάτων, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έθιξε και το θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι δεν είναι μονοδιάστατο. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή τη στρατηγική αντιμετώπισης της ανεργίας, ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι ζωτικής σημασίας πλέον.

Ο κ. Τζήκας αναφέρθηκε, επίσης και στην πορεία των ψηφιακών συναλλαγών στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από στοιχεία της Visa Europe, που επικαλέστηκε, τo 2014 η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών έφθασε το 20%, ενώ και για το 2015 αναμένεται η αύξηση να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών έχει ακόμη πάρα πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Σχόλια