Ειδήσεις

Αναχώρησε από την Κρήτη το καραβάνι αλληλεγγύης

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν απόψε στο λιμάνι του Ηράκλειου από όπου και αναχώρησε για τον Πειραιά η  ανθρωπιστική αποστολή της Κρήτης με το πλοίο της γραμμής ,προκειμένου να αποδείξει ότι όταν η Κρητική ψυχή θέλει, παρά τα όποια προβλήματα, απλώνει χέρι βοήθειας και συνάμα αλλυλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό που  παραμένει στη χώρα μας και βιώνει  δύσκολες συνθήκες.

Φορτηγά που μεταφέρουν τις τεράστιες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας από τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκη μπήκαν στο πλοίο, προκειμένου σε λίγες ώρες να καταλήξουν στο συντονιστικό  κέντρο της Αττικής .

Με το πρώτο φως της ημέρας και αφού το πλοίο φτάσει στον Πειραιά τα μέλη της Κρητικής αντιπροσωπείας που βρίσκονται τώρα εν πλω θα κατευθυνθούν προς το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο στις εγκαταστάσεις του ΤΑΕ-ΚΒΟΝ-ΝΤΟ, προκειμένου να αναλάβει τις τεράστιες ποσότητες ειδών που έχουν συγκεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα για τους χιλιάδες πρόσφυγες όλων των ηλικιών από τους Κρητικούς και να αρχίσει η διανομή.

Το πρώτο αυτό Καραβάνι Αλληλεγγύης  συνοδεύουν  στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, στο Φάληρο,η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη, αντιπροσωπεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων και μέλη του Συντονιστικού Κρήτης.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια