default-image

Στο Ηράκλειο ζουν ευτυχισμένοι υπάλληλοι

Κρήτη
Στο Ηράκλειο ζουν ευτυχισμένοι υπάλληλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποιημένοι από την εργασία τους είναι το 47% των Ηρακλειωτών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δυσαρεστημένοι με την εργασία τους στη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, δηλώνουν το 39% των κατοίκων.

Ωστόσο συγκριτικά με άλλες πόλεις της Ευρώπης το Ηράκλειο βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις.Ακολουθούν και άλλες πόλεις από χώρες του ευρωπαϊκού νότου και κυρίως αυτές που βίωσαν την οικονομική κρίση, να καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά. Στις προτελευταίες θέσεις το Ηράκλειο, πάντα συγκριτικά με τις άλλες της γηραιάς Ηπείρου, ενώ τελευταία στη λίστα βρίσκεται η Αθήνα με μόλις 41% να δηλώνει "καθόλου ικανοποιημένο" από την εργασία του.

Ακολουθούν και άλλες πόλεις, να καταγράφουν τα χαμηλόερα ποσοστά, από χώρες του ευρωπαϊκού νότου και κυρίως αυτές που βίωσαν την οικονομική κρίση, να καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά.

Οι κάτοικοι πέντε ιταλικών πόλεων -Τορίνο, Ρώμη, Μπολόνια, Νάπολη και Παλέρμο - ήταν επίσης μεταξύ των λιγότερο ευχαριστημένων σε ποσοστό 30%. Σε Ισπανία και Πορτογαλία και συγκεκριμένα σε πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Λισαβόνα οι επιδόσεις δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές καθώς το 34% και 30% αντίστοιχα δεν είναι ικανοποιημένοι.

Αντίθετα σύμφωνα με έρευνα, το 85% των κατοίκων του Γκρατς δηλώνει ικανοποιημένο από την εργασία του. Το Γκρατς είναι η πόλη που μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει τους πιο ικανοποιημένους εργαζόμενους, αφού το 85% των κατοίκων του δηλώνει ικανοποιημένο από την εργασία του.

Το Γκρατς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, μία πόλη η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ανήκει σε κανένα από τα μεγάλα πολιτικά ή οικονομικά κέντρα της Ευρώπης.

Παρά τον σχετικά μικρό πληθυσμό της που ανέρχεται σε 310.000 κατοίκους, το Γκρατς έχει μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία, στον τομέα των επιστημών, της εκπαίδευσης αλλά και του πολιτισμού.

Ακολούθως οι πόλεις που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης είναι η Ζυρίχη (83%), η Βιέννη και το Ρέικιαβικ (79%), η Κοπενγχάγη και η Ρεν με 78%.

Στην έρευνα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, συμμετείχαν 40.000 κάτοικοι 79 ευρωπαϊκών πόλεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News