Ειδήσεις

Άστεγοι Χανιά: Τους "διώχνουν" και από τις κατασκηνώσεις

Μέχρι σήμερα οι άστεγοι περιοχών των Χανίων φιλοξενούνταν στις κατασκηνώσεις του Καλαθά, αλλά μέσω μιας προσωρινής λύσης που δόθηκε, με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύουν να βρεθούν και πάλι στο δρόμο… Οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να φιλοξενήσουν πλέον παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία και ως εκ τούτου προκύπτει νέο «αγκάθι» για τη δημοτική αρχή Χανίων.  

Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων αναζητά πλέον λύση καθώς στις 31 Μαρτίου έληξε η περίοδος φιλοξενίας τους στις κατασκηνώσεις του Καλαθά.

Ζητούν λύση οι άστεγοι

Το μεσημέρι της Δευτέρας,άστεγοι βρέθηκαν στο δημαρχείο των Χανίων ζητώντας να βρεθεί χώρος για τη φιλοξενία τους και, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, η λύση που μπορεί να βρεθεί άμεσα είναι να τους χορηγηθεί προσωρινά οικονομική βοήθεια ώστε να βρουν χώρους διαμονής.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε, θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των αστέγων με τη δημιουργία μόνιμης υποδομής για τη φιλοξενία τους.

Συμπληρώθηκε ο χρόνος

Αναφερόμενος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην απομάκρυνση των αστέγων από τον χώρο των κατασκηνώσεων του Καλαθά επεσήμανε ότι η απόφαση όριζε ως χρόνο φιλοξενίας εώς τις 31 Μαρτίου καθώς, όπως είπε, «ο χώρος πρέπει να ετοιμαστεί για να φιλοξενήσει τα κατασκηνωτικά προγράμματα του καλοκαιριού».

Σχόλια