Ειδήσεις

ΝΔ: Οι νέοι πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο-Άρωμα γυναίκας στο Ηράκλειο

Μετά τις γκρίνιες για τα «παρατράγουδα» στην εκλογική διαδικασία και την πολύωρη αναμονή για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ,ήρθαν τα χαμόγελα για τα στελέχη του κόμματος. 1.500 περίπου ψηφοφόροι συμμετείχαν μόνο στην πόλη του Ηρακλείου και άλλοι τόσοι αποχώρησαν καθώς δεν μπορούσαν να περιμένουν σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής Ηρακλείου Γρηγόρη Ροκαδάκη που μίλησε στο neakriti.gr.

H συμμετοχή του κόσμου στην Κρήτη κρίθηκε κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Ηράκλειο εκλέγονται:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ειρήνη Βολιτάκη του Δημητρίου: 704 ψήφοι

Ιωάννης Λυρώνης του Ιωάννου: 546 ψήφοι

"Άρωμα" γυναίκας στη ΔΗΜ.Τ.Ο Ηρακλείου

Η δημοτική τοπική οργάνωση του Ηρακλείου έχει πλέον "άρωμα" γυναίκας αφού η κα Βολιτάκη αναλαμβάνει το τιμόνι της οργάνωσης επικρατώντας κατά 150 περίπου ψήφους του έταιρου υποψηφίου κ.Λυρώνη. Σύμφωνα με τη κα Βολιτάκη που μίλησε στο neakriti.gr «δεν είναι η πρώτη φορά που αναδείχθηκα πρόεδρος αλλά με τιμά  καθώς αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζεται η δουλειά που έχω κάνει».

Ωστόσο την Κυριακή πολλοί την είδαν ιδιαίτερα προβληματισμένη να διαμαρτύρεται για τα λάθη στους εκλογικούς καταλόγους και τα προβλήματα που είχαν καταγραφεί στη διαδικασία. Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά:  «Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι δυσανασχέτησαν καθώς ενώ αρχικά ήταν εγγεγραμμένοι στο Ηράκλειο για την εκλογή προέδρου, σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν ήταν εγγεγραμμένοι και εμφανίζονταν αλλού, ενώ διαμαρτυρίες ακούστηκαν και επειδή υπήρχε μόνο μια εφορευτική επιτροπή. Στη συνέχεια στήθηκαν άλλες δύο κάλπες και αντιμετωπίστηκε το θέμα.  

Στις υπόλοιπες οργανώσεις νέοι πρόεδροι εκλέγονται οι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Γεώργιος Μπαγουράκης του Δημητρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΟΣ

Ευάγγελος Πλεύρης του Γεωργίου (μοναδική υποψηφιότητα)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΑΝΝΟΥ

Εμμανουήλ Καραγιωργάκης του Κωνσταντίνου (μοναδική υποψηφιότητα)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

Ιωάννης Μαργελάκης του Στεφάνου (μοναδική υποψηφιότητα)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

Νικόλαος Καλλέργης του Ιωάννη (μοναδική υποψηφιότητα)

Μάλιστα η καταμέτρηση των ψήφων διήρκησε από το βράδυ μέχρι τις 9 το πρωί της Δευτέρας για να προκύψουν τα συνολικά αποτελέσματα ανα επιτροπή!

Μέλη της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Ηρακλείου εκλέγονται οι :  

Εμμανουήλ Βαρδαβάς 388

Ευστράτιος Μαγκουσάκης  275

Αντώνιος Ορφανίδης    231

Χρυσάνθη Χαλκιαδάκη 219

Κων/νος Χατζημηνάς   215

Ελευθέριος Πετράκης 161

Γεώργιος Περβολαράκης 83

Θεμιστοκλής Κλάδος 71

 Γεώργιος Τρούλης 35

Δημήτριος Κατσαμάνης 34

Μιχάλης Λιναρδάκης 24

Ο Γιάννης Λυρώνης που ήταν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου επειδή ξεπέρασε το 40% ,εκλέγεται σαν επιπρόσθετο 12ο μέλος της δημοτικής τοπικής επιτροπής  .

Χωρίς πρόεδρο η Φαιστός

Στη Φαιστό ως γνωστόν δεν εξελέγη πρόεδρος δημοτικής τοπικής οργάνωσης καθώς ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Μάλιστα αιχμές για τη μικρή ομάδα ανθρώπων που προκάλεσε προβλήματα άφησε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ενώ σε τεχνικές δυσκολίες απέδωσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε η Διεύθυνση Μηχανογράφησης του κόμματος, καθώς οι ψηφοφόροι στο Ζαρό εμφανίστηκαν να ανήκουν στη Γόρτυνα και όχι το δήμο Φαιστού.

Στις 17 Απριλίου νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΟΔΕ θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Απριλίου και ήδη  ενδιαφέρον τους για το Ηράκλειο έχουν εκδηλώσει ο Καλλέργος Βουλγαράκης και ο Μανώλης Μπελαδάκης.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια