default-image

Ρέθυμνο: Μεγάλες προσδοκίες για αύξηση Ρώσων τουριστών

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Μεγάλες προσδοκίες για αύξηση Ρώσων τουριστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό από τη Ρωσία, ήταν το 2013, οπότε και επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1,5 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες. Έκτοτε τα μεγέθη έχουν υποδιπλασιαστεί εξαιτίας της ισοτιμίας του ευρώ έναντι στο ρωσικό ρούβλι και σε συνδυασμό με την γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει την έκδοση ειδικής visa.

Υπάρχουν κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα εκδίδονται πλέον εντός 48 ωρών, όμως τα βιομετρικά στοιχεία που έχουν ενταχθεί στις visa μπορεί και να καθυστερούν περαιτέρω μια διαδικασία που η Ισπανία υποκατέστησε με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και ήδη έχει επωφεληθεί. Ισπανία και Πορτογαλία λοιπόν εμφανίζουν εντυπωσιακή άνοδο στον τουρισμό από τη Ρωσία, όπως και η Γαλλία, η Ιταλία και οι χώρες της Αδριατικής.  

Η Ελλάδα και παρόλο που η Ρωσία και η κυβέρνησή της είναι φίλα διακείμενη προς τη χώρα μας λόγω κοινού θρησκεύματος, δεν βλέπει εντυπωσιακό τουριστικό ρεύμα εκ Ρωσίας.

Ο ρυθμός των κρατήσεων έχει μειωθεί και τουλάχιστον δεν υπάρχουν ακυρώσεις πέραν του φυσιολογικού. Το μούδιασμα οφείλεται στα τρομοκρατικά χτυπήματα του πρόσφατου παρελθόντος στην καρδιά της Ευρώπης, όμως εάν για 2 έως 3 εβδομάδες επικρατήσει ηρεμία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, εκτιμά ότι είναι δυνατό να ξεπεράσουν φέτος τις 600.000 οι επισκέπτες από τη Ρωσία, να υπάρξει δηλαδή σχετική αύξηση με πέρυσι, αφού οι τουριστικές αγορές της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας έχουν κλείσει στην ουσία εξαιτίας της κοινωνικοπολιτικής συγκυρίας.

Φέτος στην Ελλάδα διανύουμε το έτος Ρωσίας και αντίστοιχα στη Ρωσία το έτος Ελλάδας. Αυτός ο πολιτιστικός "γάμος" των δύο χωρών αποτυπώνεται και στα συμπεράσματα έρευνας δημοφιλούς τουριστικής ιστοσελίδας σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα προορισμός για γαμήλιο ταξίδι.

Διακόσιοι εργαζόμενοι στον τουρισμό παρακολούθησαν δωρεάν μαθήματα ρωσικής γλώσσας στο "Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου" και λαμβάνοντας τις βεβαιώσεις τους, έδειξαν και τις γνώσεις τους στο κοινό, με διαλόγους από την τουριστική καθημερινότητα στα γραφεία του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News