default-image

Ν.Δ.: Με πυξίδα την ανανέωση προσήλθαν μαζικά στις κάλπες

Κρήτη
Ν.Δ.: Με πυξίδα την ανανέωση προσήλθαν μαζικά στις κάλπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, στην Κρήτη την Κυριακή, οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες, για την ανάδειξη των προέδρων και των μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και την εκλογή αντιπροσώπων στο 10ο Τακτικό Συνέδριο, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Οι μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν από τις 10 το πρωί οπότε και άνοιξαν οι κάλπες, μαρτυρούσαν ήδη από το πρωί τη μαζική συμμετοχή. Οι φίλοι και τα μέλη της Ν.Δ. προσήλθαν για να αναδείξουν τους πρόεδρους και τα μέλη των δημοτικών τοπικών οργανώσεων στο νησί δηλώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει αέρας ανανέωσης στο κόμμα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_qs5tiu2p/

Παράταση ψηφοφορίας

Λόγω της αδιέκοπης και συνεχής προσέλευσης ψηφοφόρων η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ. και μετά από εισήγηση του γραμματέα Οργανωτικού κ. Βασιλείου - Πέτρου Σπανάκη, σύμφωνα με το άρθρο 19 (παρ. 1) της Εγκυκλίου, αποφάσισε την παράταση της ψηφοφορίας μετά τις 7 το απόγευμα και για όσο διάστημα εξακολουθεί να υπάρχει συνεχής και αδιάκοπη προσέλευση.

Η ΚΕΦΕ ευχαρίστησε θερμά τα χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στις εκλογές και επισημαίνει ότι η προσέλευση ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Εντάσεις και παρατράγουδα

Δεν έλειψαν ωστόσο οι εντάσεις, λόγω πολύωρης αναμονής και των προβλημάτων. Στην αίθουσα "Ανδρόγεω" όπου ψήφισαν τα μέλη του κόμματος στο Ηράκλειο υπήρξαν προβλήματα με τους εκλογικούς καταλόγους, ενώ σε περιοχή του δήμου Φαιστού ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση Φαιστού με διαμαρτυρίες και φραστικές αντιπαραθέσεις που οδήγησαν στην ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Τι ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Ηρακλείου

Όπως διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Ηρακλείου: «Συγκεκριμένη ομάδα στελεχών της περιοχής, καταγόμενη από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ζαρού, παρεμπόδισε τη διεξαγωγή των εκλογών, μη επιτρέποντας στα υπόλοιπα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματά τους στον εκλογικό κατάλογο της Φαιστού αλλά στη Γόρτυνα (…) Η ΔΗΜΕΦΕ προκειμένου να μην τεθεί θέμα ασφάλειας των παρισταμένων και όσων ήθελαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ομόφωνα, ακύρωσε τη διαδικασία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λόγω τεχνικών δυσκολιών της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης του κόμματος, το πρόβλημα δεν μπόρεσε να διορθωθεί.

Λ. Αυγενάκης

Ο βουλευτής Ηρακλείου και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε στο neakriti.gr πως «από το Ηράκλειο έχουν αναδειχθεί 37 σύνεδροι που θα συμμετέχουν στο συνέδριο της Ν.Δ. Όπως σημείωναν τα στελέχη του κόμματος ακόμα και τα προβλήματα που καταγράφηκαν στη διαδικασία και στο δρόμο πάντα για το 10ο Τακτικό Συνέδριο, τίποτα δεν παρεμποδίζει τους φίλους της Ν.Δ. να προσδοκούν αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό».

Ο κ. Αυγενάκης μετά την ολοκλήρωση των εκλογών για ανάδειξη συνέδρων και ΔΗΜ.ΤΟ ευχαρίστησε τα χιλιάδες μέλη της Ν.Δ. που «προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη των Συνέδρων και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων».

Και συνεχίζει: «Με την αισιοδοξία της μεγάλης συμμετοχής προχωράμε στις εργασίες του 10ου Τακτικού Συνεδρίου, με στόχο την ανανέωση της μεγάλης, φιλελεύθερης, κεντροδεξιάς παράταξης. Ευχαριστώ επίσης, από καρδιάς, τους εκατοντάδες εθελοντές χάρη στη προσπάθεια των οποίων εξελίχθηκε με απόλυτη ομαλότητα η εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.

Χωρίς προβλήματα οι εσωκομματικές στα Χανιά

Κανονικά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων και των μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και την εκλογή αντιπροσώπων του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι κάλπες στα έξι εκλογικά τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων άνοιξαν στις 10 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα

Σύμφωνα με τοπικά στελέχη της Ν.Δ. στα Χανιά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προσέλευση των μελών του κόμματος στις κάλπες ήταν μεγάλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News