Ειδήσεις

Μάστιγα η εγκατάλειψη των ζώων στο Ηράκλειο

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται τα αδέσποτα λόγω κρίσης ενώ από την άλλη μειώνεται ο χρόνος ζωής τους, με τον μέσο όρο να ανέρχεται στα 1,5 με 2 χρόνια, σύμφωνα με το γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Και στο Ηράκλειο το πρόβλημα είναι έντονο, με τα περισσότερα αδέσποτα να βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους νοσοκομείων, έξω από σχολεία, στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Στις αδέσποτες… ανθρώπινες συμπεριφορές εγκατάλειψης των ζώων αλλά και στην άλλη όψη του νομίσματος… των πράξεων καρδιάς και θάρρους από πολίτες που αγκαλιάζουν και φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα, αναφέρθηκαν ομιλητές στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ηράκλειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που αποτελεί ευσυνειδησία πολιτισμού του καθένα μας», τόνισε από τη πλευρά του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Ευστάθιος Θεοφανίδης.

Στη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων με άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή, τη σήμανση, τον εμβολιασμό, την στείρωση και την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, αναφέρθηκε ο Πέτρος Ινιωτάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει με υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού ζητήματος.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και η ΔΕΠΤΑΗ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ πέρα από τις ομιλίες ακολούθησε παιδικό θέατρο, χορογραφίες, ζωγραφική, μουσική και κυνοφιλικά δρώμενα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια