default-image

Μία πολύ ξεχωριστή εισήγηση από μαθήτριες της Α' Λυκείου

Κρήτη
Μία πολύ ξεχωριστή εισήγηση από μαθήτριες της Α' Λυκείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παριστάμενους τόσο από το χώρο της Εκπαίδευσης όσο και από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης η ωριμότητα και η καινοτομία της πρότασης δύο νεαρών κοριτσιών για την βιώσιμη κινητικότητα, σε συνέδριο που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο.

Η πρότασή τους παρουσιάστηκε στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο που οργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ) με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης" με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Διά βίου Μάθηση, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 1 έως και 3 Απριλίου.

Όραμα, ιδέες και ενέργεια για δημιουργία φαίνεται να διαθέτει η νέα γενιά, αφού τις εντυπώσεις έκλεψαν οι δύο μαθήτριες Λυκείου: Σμαράγδα Χρυσουλάκη (μαθήτρια της Α' Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού) και Μαρίνα Χρηστάκη (μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕ.Λ. Γλυφάδας). Η εργασία τους είχε τον τίτλο "Δημιουργία διαδικτυακής μαθητικής κοινότητας βιώσιμης κινητικότητας" και ασχολείται με την προώθηση των ήπιων μορφών μετακινήσεων, όπως το ποδήλατο σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια για τη νέα ιστοσελίδα που δημιούργησαν και εγκαινίασαν από χθες για την βιώσιμη κινητικότητα www.viosimikinitikota.devweb.gr

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_c23lpch8/

Όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας δια του οργάνου τους με την ονομασία "Κλεισθένης", όπου εκπροσωπούνται όλοι οι γενικοί γραμματείς των Δήμων, και οι εκπαιδευτικοί απ' όλη την Ελλάδα δεσμεύτηκαν να συνεργασθούν επίσημα με την Μαθητική Κοινότητα Βιώσιμης Κινητικότητας, την οποία εκπροσωπούν η Σμαράγδα Χρυσουλάκη και η Μαρίνα Χρηστάκη.  

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζεται ήδη από σχολεία και ποδηλατικούς ομίλους. Μετά από πρόταση των κοριτσιών που έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό, θα αναπτυχθούν δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον και εκδηλώσεις, κοινές για Δήμους και μαθητές των Σχολείων.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι δύο νεαρές μαθήτριες βραβεύτηκαν με έπαινο καινοτομίας από την Ένωση "Κλεισθένης" και από το ΙΑΚΕ. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στις νεαρές μαθήτριες που δείχνουν το δρόμο του σεβασμού του περιβάλλοντος και αναλαμβάνουν τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News