default-image

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών επαναλειτούργησε με τρεις συμβολικές πτήσεις

Κόσμος
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών επαναλειτούργησε με τρεις συμβολικές πτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών επαναλειτούργησε πολύ μερικώς σήμερα το πρωί, κάνοντας μια αρχή για την «επιστροφή στην ομαλότητα» με τρεις συμβολικές πτήσεις, όμως θα χρειαστούν ακόμη μήνες για να καταστεί πλήρως επιχειρησιακό.

Οι οδοί πρόσβασης φιλτράρονταν από την αστυνομία και βαριά οπλισμένους στρατιώτες, που είχαν επίσης έντονη παρουσία μέσα στις λευκές σκηνές που εγκαταστάθηκαν στο ύπαιθρο για να ελέγχονται οι αποσκευές και για να περνούν οι επιβάτες από ανιχνευτές, πριν τους επιτραπεί η πρόσβαση στο αεροδρόμιο, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το μεσημέρι, μόνο μερικές δεκάδες επιβατών είχαν φθάσει για την πρώτη πτήση με προορισμό το Φάρο της Πορτογαλίας, που επρόκειτο να απογειωθεί στις 13:40 (τοπική ώρα, 14:40 ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσει μια πτήση για την Αθήνα και μια άλλη για το Τορίνο της Ιταλίας.

Αύριο Δευτέρα το αεροδρόμιο θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους προορισμούς. Μεταξύ άλλων, ένα αεροπλάνο πρόκειται να αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και άλλα δύο για πόλεις στο Καμερούν, την Γκάμπια και τη Σενεγάλη.

Το αεροδρόμιο έχει προειδοποιήσει τους επιβάτες να φθάνουν τρεις ώρες πριν από την πτήση τους λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και να έρχονται με αυτοκίνητο. Τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων προς το αεροδρόμιο δεν πραγματοποιούνται.

Αυτή η πολύ περιορισμένη επαναλειτουργία, υπογράμμισε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Brussels Airport Αρνό Φάιστ, «συμβολίζει μια επιστροφή στην ομαλότητα για το αεροδρόμιό μας», έναν πνεύμονα της βελγικής οικονομίας που δημιουργεί 20.000 θέσεις εργασίας σε 260 επιχειρήσεις.

Το αεροδρόμιο έχει ανακοινώσει πως στόχος του είναι να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία πριν από την έναρξη των θερινών διακοπών στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών-Ζάβεντεμ καταστράφηκε στις 22 Μαρτίου από μια διπλή επίθεση καμικάζι. Μια ώρα αργότερα, ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο μετρό των Βρυξελλών.

Οι επιθέσεις αυτές, που διαπράχθηκαν λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες έπειτα από αυτές του Παρισιού από το ίδιο δίκτυο που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είχαν αποτέλεσμα 32 νεκρούς και 340 τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News