default-image

Τρίτο 24ωρο αγωνίας για τον 6χρονο Στέλιο

Κρήτη
Τρίτο 24ωρο αγωνίας για τον 6χρονο Στέλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζεται η αγωνία της οικογένειας του 6χρονου Στέλιου που τραυματίστηκε το Σάββατο από όπλο στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κλινική εικόνα του μικρού αγοριού δεν έχει αλλάξει και παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερά κρίσιμη στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Αν και αρχικά δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για τις επόμενες ημέρες, με τους γιατρούς να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την πορεία της υγείας του.

Η στιγμή της μεταφοράς του 6χρονου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Το παιδί μετά το Βενιζέλειο μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ωστόσο με χαμηλή πίεση,  θέμα που αντιμετωπίστηκε και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.  

Η μοιραία στιγμή

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το 6χρονο αγόρι που κατάγεται από Λιβάδια βρέθηκε με την οικογένειά του σε συγγενικά πρόσωπα στα Ζωνιανά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ακολούθησε ένα επικίνδυνο παιχνίδι και το όπλο, άγνωστο πώς, εκπυρσοκρότησε και το τραυμάτισε στο λαιμό. Μία ακόμα εκδοχή που εξετάζεται είναι ο 6χρονος να έπαιζε με άλλα παιδιά την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις συνθήκες του περιστατικού η έρευνα της αστυνομίας εξετάζει σενάρια και όχι δεδομένα. Όπως φαίνεται βασίζεται σε επίπεδο υποτυπώδους πληροφόρησης καθώς τόσο η οικογένεια του παιδιού, όσο και τα μέλη της οικογένειας, στο σπίτι της οποία εκτυλίχθηκε η τραγωδία, βρίσκονται στο ΠΑΓΝΗ και τον προθάλαμο της ΜΕΘ Παίδων.

Στην πρώτη προσέγγιση της αστυνομίας οι άτυπες καταθέσεις ήταν συγκεχυμένες και περιορίζονται όπως φαίνεται στην περιγραφή ότι στο άκουσμα του πυροβολισμού βρήκα αιμόφυρτο το άτυχο παιδάκι το οποίο έσπευσαν να μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το όπλο παραμένει άφαντο, μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Από τη Δευτέρα οι καταθέσεις

Όπως φαίνεται μετά τα δύο πρώτα κρίσιμα 24ωρα που έχουν κυλίσει από τη Δευτέρα  όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν επίσημες καταθέσεις και απαντήσεις.

Το μικρό αγόρι μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί είχαν κινητοποιηθεί και ήταν πανέτοιμοι για την τιτάνια μάχη, αφού κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για την πορεία του 6χρονου. 

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_j3m4g2xm/

Η βολίδα τραυμάτισε σοβαρά τον 6χρονο

Σύμφωνα με όσα δήλωσε λίγο μετά την άφιξη του 6χρονου στο νοσοκομείο ο διευθυντής ΤΕΠ του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Χάρης Λυδάκης στο neakriti.gr: «Οι ζωτικές λειτουργίες του παιδιού βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ η κατάστασή σταθεροποιήθηκε και διασωληνώθηκε. Η βολίδα, φαίνεται ότι πέρασε από τον πνεύμονα και στην πορεία της (πιθανώς ανοδική) να προκάλεσε βλάβες στο νωτιαίο μυελό, τον τράχηλο και τον αυχένα».

Το 6χρονο παιδί κατάγεται από τα Λιβάδια, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο δήμαρχος Ανωγείων κ. Καλλέργης στο neakriti.gr, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για αυτοπυροβολισμό.

Ωστόσο με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζει την υπόθεση η αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη-Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News