default-image

WikiLeaks: Διαψεύδουν ελληνική εμπλοκή στις αποκαλύψεις

Ελλάδα
WikiLeaks: Διαψεύδουν ελληνική εμπλοκή στις αποκαλύψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σενάρια περί ελληνικής εμπλοκής στη διαρροή της συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν διαψεύδουν τα WikiLeaks.

Συγκεκριμένα, με μήνυμά τους στο Twitter, ξεκαθαρίζουν ότι «τόσο η μεταγραφή, όσο και η ορθογραφία είναι δική μας».

Νωρίτερα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, αρθρογράφος της Wall Street Journal είχε αφήσει σαφείς υπόνοιες για την εμπλοκή ελληνικού «δαχτύλου» στην αποκάλυψη της συνομιλίας, λόγω ενός λάθους στο όνομα της Βελκουλέσκου.

Eπικοινωνία Τσίπρα-Κουτσούμπα

Με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα επικοινώνησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διαρροή των κρυφών συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη θέση ότι αυτές οι διαρροές και το περιεχόμενό τους αποκαλύπτουν τις οξύτατες αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στο ΔΝΤ-ΗΠΑ από τη μία και την ΕΕ-Γερμανία από την άλλη.

Αυτές οι αντιθέσεις, εξήγησε, εκδηλώνονται με αφορμή και το ελληνικό πρόγραμμα και τη διαχείριση του χρέους, όπου η πλευρά του ΔΝΤ επιδιώκει μείωση του χρέους με νέο πακέτο σκληρό μέτρων, ουσιαστικά νέο μνημόνιο, ενώ η πλευρά της ΕΕ/Ευρωζώνης - μαζί και η ελληνική κυβέρνηση - υλοποίηση της υπάρχουσας αντιλαϊκής συμφωνίας του τρίτου μνημονίου.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, που πληρώνουν τις κόντρες των ισχυρών και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Φ. Γεννηματά: Υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οφείλει να τοποθετηθεί σε σχέση με τα σημερινά δημοσιεύματα και το περιεχόμενο τους, αναφέρει η πρόεδρος ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις διαρροές συνομιλιών αξιωματούχων του ΔΝΤ στο Wikileaks.

«Έχουμε επισημάνει όμως πολλές φορές ότι οι ακραίες απόψεις του δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στη χώρα και την ελληνική κοινωνία.

Ούτε μετά το στραπάτσο του προηγούμενου καλοκαιριού αντιλήφθηκε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του, τι περιμένει την χώρα, όταν σπαταλούν χρόνο χωρίς στρατηγική και σχέδιο, μέχρι να τελειώσουν τα διαθέσιμα χρήματα» αναφέρει η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως «το δυστύχημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με σχέδιο και αποτελεσματικότητα».

Η κ. Γεννηματά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τάσσεται κατά της διεξαγωγής εκλογών διότι, όπως τονίζει, θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. «Είναι ώρα αυτή η Βουλή να δώσει την λύση, με μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με όλους όσους συμφώνησαν το περασμένο καλοκαίρι στην παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή πορεία» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ . Αυτή η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κ.Γεννηματά, θα πρέπει να εξασφαλίσει την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους,

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News