Ειδήσεις

"Κλείνουν" ράμπες εισόδου-εξόδου επί της εθνικής οδού

Νέο αγκάθι καθ' οδόν με φόντο την τουριστική περίοδο. Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνονται παράνομες οι ράμπες εισόδου και εξόδου, στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι, διατάσσοντας το κλείσιμο τους.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχουν προσφύγει ιδιώτες, έκρινε ως παράνομες τις υποδομές που δημιουργήθηκαν ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο βασικό άξονα του νησιού οι περιοχές που βρίσκονται στο Βόρειο παραλιακό μέτωπο από το Ηράκλειο μέχρι τις Γούβες.

Μάλιστα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στον οποίο υπάγονται όλες οι παρεμβάσεις έχει λάβει τελεσίγραφο ώστε μέσα στους επόμενους τρεις μήνες σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου να αποκλείσουν τη χρήση τους.

Εμβρόντητοι και εξοργισμένοι  οι κάτοικοι της περιοχής πληροφορήθηκαν την είδηση καθώς εάν οι τοπικές αρχές αναγκαστούν να εφαρμόσουν την απόφαση η περιοχή θα βυθιστεί στις επιπτώσεις του κυκλοφοριακού χάους και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή της φετινής τουριστικής περιόδου.

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται ο δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ώστε να εφαρμοστεί μελέτη κατασκευής του κόμβου που προβλέπεται να δημιουργηθεί περίπου 100 μέτρα μακριά από τις υφιστάμενες ράμπες, πριν προκύψει πλήρες αδιέξοδο.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια