Ειδήσεις

Από το μπουζούκι στη γιόγκα και μετά στο Άγιο Όρος (video)

Στα 43 του χρόνια βρίσκεται στο σημαντικότερο μοναστήρι του Αγίου Όρους που δεν είναι άλλο από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λάυρας. Ο πατήρ Σάββας o Λαυριώτης, κατά κόσμο Κουκουράκης, με καταγωγή από τα Χανιά, σπούδασε μουσικός στην Αθήνα μιας και η αγάπη του για την κλασική κιθάρα τον οδήγησαν στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Από 13 ετών έπαιζε μπουζούκι σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ μετά το τέλος των σπουδών του στην Αθήνα και αφού είχε λάβει υποτροφία για τις μουσικές του ικανότητες, υπηρέτησε στην 1η μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε.

Μάλιστα οι ειδικές δυνάμεις για τον ίδιο αποτελούσαν ένα μοναδικό προσωπικό στοίχημα που δοκίμασε τις αντοχές του.

Ο Αγιορείτης μονάχος σήμερα, από πολύ μικρός ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, γνώρισε πολλές και διαφορετικές θρησκείες όπως είναι ο Ινδουισμός ενώ ασχολήθηκε για πάνω από δέκα χρόνια με την γιόγκα.

Η ίδια όμως τη ζωή τον οδήγησε το Άγιο Όρος και κατά την επίσκεψη του στο πιο σημαντικό μοναστήρι της Αθωνικής πολιτείας γνώρισε τον πατήρ Ευστράτιο τον Λαυριώτη, Ιερομόναχο στην ιστορική μονή της Μεγίστης Λαύρας.

Η γνωριμία αυτή φαίνεται ότι άλλαξε την ρότα της ίδιας του της ζωής και όπως εκμυστηρεύτηκε η αφοσίωση του στο Θεό ήταν μονόδρομος. Ταπεινός και με καθαρό λόγο ο αγιορείτης μοναχός Πατήρ Σάββας o Λαυριώτης μαγνήτισε τα βλέμματα των τηλεθεατών φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV".

Παρακολουθήστε το αποσπάσμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια