Ειδήσεις

Η ΔΕΗ για τα"πολιτικά παιχνίδια κατα του Δ.Βιάννου"

Μετα τη δήλωση που βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και "ηλεκτρισμό" στη ΔΕΗ που προκάλεσε η δήλωση βόμβα του Νίκου Ηγουμενίδη για την κίνηση της επιχείρησης να κόψει το ρεύμα στον Δήμο Βιάννου, ήρθε και η απάντηση της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι κατήγγειλε πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του δήμου Βιάννου απ' όπου κατάγονται οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, όπως δήλωσε στον 9,84.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Νίκου Ηγουμενίδη και για το Δήμο Σφακίων.

Η απάντηση της ΔΕΗ

Όπως τονίζει ο διευθυντής ΔΕΗ Ηρακλείου Αντώνης Αποστολάκης « Η ΔΕΗ προχώρησε στη κίνηση της διακοπής καθώς ο διακανονισμός που πρότεινε ο Δήμος Βιάννου των 100 δόσεων δεν τηρήθηκε από πλευράς Δήμου καθώς δεν πληρώνει τους τρέχοντες λογαριασμός ρεύματος,, σε αντίθεση με άλλους 7 δήμους της Κρήτης οι οποίοι είναι συνεπείς προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Χρέος μαμούθ

Το χρέος του Δήμου Βιάννου προς τη ΔΕΗ ανέρχεται σε 1εκ. 300.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, στον Δήμο Σφακίων, όπου το χρέος αγγίζει τις 300.000, ανακλήθηκε η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος διότι πληρώθηκε το 10% και τηρείται ο διακανονισμός, χωρίς προβλήματα.

Μέχρι σήμερα ο Δήμος Βιάννου έχει καταβάλλει το ποσό των 400.000 ευρώ στη ΔΕΗ, όμως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις, λόγω αδυναμίας των υποχρεώσεων των πολιτών προς τον Δήμο, δηλώνει ο Παύλος Μπαριτάκης ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης για να μην τιναχθεί στον αέρα ο πρωτογενής τομέας.

Οικονομική αδυναμία των δήμων

Για οικονομική αδυναμία των δήμων κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος κρατά αποστάσεις από τις δηλώσεις του Νίκου Ηγουμενίδη περί πολιτικών σκοπιμοτήτων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα ραντεβού με τη διοίκηση της ΔΕΗ για την εξεύρεση της χρυσής τομής για τον δήμο Βιάννου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, "βόμβα" αναμένεται να "σκάσει" πολύ σύντομα για τα χρέη της ΔΕΥΑΗ προς τη ΔΕΗ, τα οποία ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, με το χρέος της δημοτικής επιχείρησης να μεγαλώνει κάθε μήνα κατά 100.000 ευρώ!

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

Σχόλια