Ειδήσεις

Με μαεστρία έκοψαν καλώδια και σταμάτησαν την άρδευση

Παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα επιτήδειοι προχώρησαν στην κλοπή καλωδίων χαλκού από γεώτρηση σε αγροτική περιοχή των Καπαριανών στις Μοίρες.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι του ΤΟΕΒ Γ ζώνης ,κάνοντας λόγο σε πρώτη φάση για μία άκρως επικίνδυνη ενέργεια με το δεδομένο ότι η ενέργεια αυτή έγινε ενώ διοχετεύονταν  ρεύμα από την γεώτρηση και ήταν πολύ πιθανό τα άτομα αυτά να υποστούν ηλεκτροπληξία και να τραυματιστούν θανάσιμα .

Όπως ωστόσο καταγγέλλουν δεν είναι η πρώτη φορά που το ΤΟΕΒ Μοιρών πέφτει θύμα άγνωστων δραστών.Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μπορεί τα χρήματα που θα κερδίσουν οι επιτήδειοι ληστές να μην ξεπερνάει τα 100 ευρώ, ωστόσο η ζημιά που δέχτηκε ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων υπολογίζεται σε περίπου 3000 ευρώ ενώ για 10 ημέρες δεν θα αρδεύονται 1000 στρέμματα αγροτικής περιοχής.

Οι ίδιοι πάντως, σύμφωνα και με τον αντιπρόεδρο του ΤΟΕΒ κ. Βασιλάκη, με μαεστρία όπως αποδείχτηκε ,είχαν μελετήσει το πανούργο σχέδιο τους. Σκαρφάλωσαν στο μετασχηματιστή με ειδικά πέδιλα έκοψαν τα καλώδια, κατέβηκαν στο μικρό σπιτάκι που βρίσκεται η γεώτρηση ,διέρρηξαν το λουκέτο της σιδερένιας πόρτας και αφού μπήκαν μέσα , πήρα καλώδια χαλκού και έγιναν καπνός .

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι άνθρωποι του ΤΟΕΒ τις προηγούμενες ώρες που κάλεσαν άμεσα την αστυνομία καταθέτοντας μάλιστα μήνυση κατά αγνώστων.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια