Ειδήσεις

Δευτέρα βράδυ αναχωρεί απο Κρήτη το καραβάνι αλληλεγγύης

Η ανθρωπιστική αποστολή της Κρήτης αναχωρεί την ερχόμενη Δευτέρα για Αθήνα μεταφέροντας τις τεράστιες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκαν όλο αυτό το διάστημα απο τους Κρητικούς, ανθρώπους όλων των ηλικιών, με σκοπό να παραδοθούν στην Αττική και να ενισχύσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στη Λότζιας παρουσία Δημάρχων του νομού Ηρακλείου αλλά και εκπροσώπων του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου που ενώνουν δυνάμεις για τον από κοινού αγώνα συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προς τοδοκιμαζόμενο λαό της Συρίας.

Όπως αποφασίστηκε ,σε  πρώτη φάση το καραβάνι αλληλεγγύης θα επιβιβαστεί το βράδυ της Δευτέρας στο πλοίο της γραμμής με πρώτο σταθμό το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο που εδρεύει στην Αττική και το οποίο θα αναλάβει εν συνεχεία την μεταφορά των πραγμάτων σε hot-spot και καταυλισμούς. Το πρώτο αυτό Καραβάνι Αλληλεγγύης θα συνοδεύσει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, στο Φάληρο, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη, αντιπροσωπεία Δημάρχων και μέλη του Συντονιστικού Κρήτης.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες:Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια