default-image

Αλεξιάδης προς Κρήτες λογιστές :Κλείνουν οι πόρτες των Δ.Ο.Υ

Κρήτη
Αλεξιάδης προς Κρήτες λογιστές :Κλείνουν οι πόρτες των Δ.Ο.Υ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκρως θετική χαρακτηρίζουν οι φοροτεχνικοί-λογιστές του νησιού τη συνάντηση που είχαν απόψε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ.Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Αναπληρωτής υπουργός τους άκουσε προσεκτικά και δεσμεύτηκε απέναντι τους σε μία σειρά  αιτημάτων τους όπως για παράδειγμα αποφασίστηκε να δοθεί ικανός χρόνος ,για την υποβολή με άνεση και ασφάλεια ,των φορολογικών δηλώσεων.  Ο αναπληρωτής υπουργός έγινε όμως και αποδέκτης παραπόνων καθώς όπως είπαν οι φοροτεχνικοί ,το υπουργείο τους οδηγεί χωρίς δεύτερη σκέψη σε αναξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ,ζητώντας οι ίδιοι την εξ αρχής μετάθεση των ημερομηνιών λήξης των δηλώσεων τουλάχιστον έως 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ.Μπαριτάκη , πρόεδρο των φοροτεχνικών Κρήτης ,"ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι εντός του 2016 οι πόρτες των Δ.Ο.Υ θα κλείσουν και οι συναλλαγές των πολιτών με τις εφορείες θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.Εμφανίστηκε άκρως θετικός στην ψηφιακή υπογραφή των φορολογικών δηλώσεων,πάγιο αίτημα των φοροτεχνικών ,"προσθέτει ο κ. Μπαριτάκης στο neakriti.gr.

Επίσης το Υπουργείο επεξεργάζεται ,τόνισε ο κ.Αλεξιάδης , την προαιρετική εφαρμογή ΕΛΠ για το 2015 ,ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις που κατατέθηκαν έως το Σεπτέμβριο του 2015 .Εξετάζεται και το θέμα της συγκεντρωτικής των τιμολογίων έτσι ώστε να μην καταλογιστούν πρόστιμα σε επιχειρήσεις για τυχόν αποκλίσεις εάν προηγουμένως δεν υπάρξει διασταύρωση στοιχείων.

Για μία συνάντηση που έγινε σε καλό και θετικό κλίμα έκανε λόγο αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Μπαριτάκης , τον οποίο και συνόδευαν οι Βουλευτές Ηράκλειου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Ως γνωστόν πάντως οι φοροτεχνικοί σε όλη την χώρα  έχουν αποφασίσει να απέχουν από την σύνταξη και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όλων των φορολογουμένων στο πρώτο δεκαήμερο από το άνοιγμα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων του Taxis με αιχμή του δόρατος και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ζητώντας , την απόσυρσή του και την επανεξέταση του από σωστή βάση, με επιστημονική τεκμηρίωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News